Tiedote: Maalaustaiteen ja uniikin muotoilun teosmyyntitilaisuudet järjestetään tänä vuonna hybriditapahtumina

Teosmyynnin bannerikuva

Ornamon ja Taidemaalariliiton suositut teosvälitystapahtumat järjestetään tänä vuonna 13.-21.3.2021 turvallisesti hybriditapahtumina verkossa ja Kaapelitehtaalla. Teoksiin voi tutustua etukäteen uusissa verkkogallerioissa. Teosten ostaminen ja varaaminen tapahtuu sivustoilla, ja haluamansa teoksen voi noutaa Kaapelitehtaan noutopisteestä. Ostopäätöksen saa tehdä myös paikan päällä teoksen nähtyään. Kaapelitehtaalla panostamme henkilökohtaiseen palveluun ja turvallisen taidekokemuksen tarjoamiseen.Tänä vuonna taiteelle on erityistä kysyntää, sillä pitkittynyt pandemia on saanut suomalaiset panostamaan koteihinsa ja niiden sisustukseen. Taide tuo uusia elämyksiä kotiin ja lisää viihtyisyyttä arkeen. Verkkogalleriat tekevät taiteen keräilyn aloittamisesta entistäkin helpompaa, ja kokeneille keräilijöille sekä julkisille taidekokoelmille ne ovat uudenlainen tilaisuus etsiä kiinnostavia tekijöitä.

Uudet verkkogalleriat nyt auki:

Ornamo: teosmyynti.fi
Taidemaalariliitto: teosvälitys.painters.fi

Ornamon Teosmyynti 2021


Ornamon Teosmyynti järjestetään verkossa 15.2-21.3. ja Kaapelitehtaan Puristamossa 13.3-21.3. Mukana on satoja uniikkeja käyttöesineitä, veistoksia, valaisimia ja taidetta keramiikasta, lasista, tekstiilistä, puusta ja muista materiaaleista. Etukäteen varatut teokset ovat esillä Kaapelitehtaan Puristamossa. Katseluajan varanneet vierailijat voivat tulla paikalle myös ilman teosvarausta. Ostopäätöksen saa tehdä paikan päällä nähtyään teoksen.

”Ihmiset kaipaavat nyt erityisen paljon taidetta kotiinsa. On ollut ilo nähdä, kuinka teosvarauksia on tehty paljon jo ennakkoon. Materiaalipohjainen taide on parhaimmillaan paikan päällä koettuna, ja siksi olen iloinen, että koronatilanteesta huolimatta voimme tarjota asiakkaille mahdollisuuden tutustua teoksiin turvallisesti esittelypisteellä” , sanoo Ornamon Teosmyynnin tuottaja Anna Rikkinen. Puristamon esittely- ja noutopiste toteutetaan väljästi siten, että pystymme välttämään turhia lähikontakteja. Asiakkaiden määrä rajoitetaan korkeintaan kuuteen henkilöön kerrallaan.

Teosmyynti on vakiinnuttanut asemansa keräilijöiden keskuudessa, joista moni etsii Kaapelilta nuoria kykyjä. Teosmyynnistä kartutetaan myös arvostettuja taidekokoelmia, kuten Valtion taidekokoelmaa.Kaapelitehtaan Puristamo, Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki. Avoinna ajanvarauksella.

Varaa vierailuaika ja teos: teosmyynti.fi

Taidemaalariliiton Teosvälitys 2021

Vuotuinen maalaustaiteen suurtapahtuma Taidemaalariliiton Teosvälitys järjestetään verkossa 15.2.–30.4. ja Kaapelitehtaalla 13.–21.3. Teosvalikoima on tänä vuonna kokonaisuudessaan esillä vain verkossa. Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa toimii verkkogalleriasta varattujen teosten nouto- ja esittelypiste.

Teosvälitykseen osallistuu verkossa 647 Taidemaalariliiton jäsentaiteilijaa ja teoksia uudessa verkkogalleriassa on myynnissä 1681. Valikoima kattaa lähes kaikki tyylit ja tekniikat, ja mukana on niin uusia tulokkaita kuin tunnettujakin tekijöitä. Tänä vuonna Teosvälityksen teokset ovat ensimmäistä kertaa myynnissä verkossa.Kaapelitehtaalla tapahtuma panostaa henkilökohtaiseen palveluun ja turvallisuuteen. Tilaisuudessa pääsevät tänä vuonna vierailemaan museoiden ja kokoelmatoimikuntien lisäksi vain teosvarauksia tehneet asiakkaat. Merikaapelihallin 3148 neliömetrin näyttelytilaan päästetään samanaikaisesti enintään kuusi asiakasta.Taidemaalariliitto on 1970-luvulta lähtien vuosittain järjestänyt Teosvälitys -tapahtumaa, joka on saanut alkunsa Valtion taideteostoimikunnan ja muiden kokoelmien teoshankintatilaisuutena. Vuodesta 1987 lähtien tapahtuma on palvellut myös yksityisasiakkaita ja tilaisuus on 2000 luvulla muodostunut suosituksi yleisötapahtumaksi.  Vuodesta 1990 lähtien Teosvälitys on järjestetty Kaapelitehtaalla. Tänä vuonna tapahtuma toimii koronatilanteen vuoksi poikkeusjärjestelyin.

Kaapelitehdas, Merikaapelihalli, Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki. Tilaisuus avoinna ainoastaan teosvarauksen tehneille asiakkaille.

2.3.–15.3. tehdyissä varauksissa ja ostoissa nouto Kaapelitehtaalta 19.3.–21.3.
Teosvaraukset ja noudot ajanvarauksella Pe 19.3. klo 9-18, La 20.3. 9-18, Su 21.3. 9-14.

Varaa teos: teosvälitys.painters.fi/

Kuvia:
ornamo.fi/fi/kuvapankki
painters.fi/teoskuvia

Seuraa sosiaalisessa mediassa:

Facebook: Ornamon Teosmyynti 2021 ja Taidemaalariliiton Teosvälitys 2021

Instagram: @teosvälitys ja @taidemaalariliitonteosvalitys

Lisätiedot:Ornamo, Anna Rikkinen, puh. 044 743 3577, anna.rikkinen@ornamo.fiTaidemaalariliitto, Pekka Parviainen, 044 544 4449, pekka.parviainen@painters.fiJärjestämme mielellämme yksityisnäyttöjä medialle./