Ota haltuun työkalut muotoilijan arkeen

Kuvassa design- ja arkkitehtitoimisto Kohinan suunnittelemat Sector Alarmin työtilat. Kuva: Riikka Kantinkoski
Kuvassa design- ja arkkitehtitoimisto Kohinan suunnittelemat Sector Alarmin työtilat. Kuva: Riikka Kantinkoski

Olitpa sitten yrittäjä, freelancer tai palkansaaja, arki on huolettomampaa, kun tunnet omat oikeutesi ja velvollisuutesi. Ornamon uuden Työn iloa -oppaan avulla kasvatat ammatillisia valmiuksisiasi – jotta voit keskittyä enemmän siihen mistä työssäsi todella nautit.

Työn iloa -opas tarjoaa tuhdin tietopaketin muun muassa työsuhteen ehdoista, sopimuksista, työlainsäädännöstä ja yritystoiminnan rahoitusvaihto­ehdoista. Tämä opas on sinua varten jos mietit esimerkiksi:

Toivomme, että opas toimii sinulle hakuteoksena, josta voit etsiä tietoa luovan työn eri käänteissä. Oppaan sivuilta löytyy myös linkkejä hyödyllisen tiedon äärelle.

Opas on saatavilla kaikille Ornamon jäsenille jäsenpalvelusivulla.

Etkö ole vielä jäsen? Liity Suomen suurimpaan muotoilun ammattilaisten yhteisöön jo tänään ja hyödynnä rahanarvoiset jäsenpalvelut ja -edut!

Tapio Anttilan suunnittelema sohva, pöytä ja senkki

4+1 syytä ottaa IPR haltuun

Ornamon uusi Aineetonta ansaintaa maailmalta -opas syventyy IPR:n mahdollisuuksiin kansainvälisellä kentällä. Kysyimme kahdelta muotoilijalta ja kahdelta IPR-asiantuntijalta, miksi aineettomiin oikeuksiin kannattaa satsata.1. Panostus, joka…
Jouko Kärkkäinen, Grow Flowing, 2021. Kuva: Ornamo

Miten hinnoittelen taiteeni?

Ei ole väärin jos taiteilija saa korvauksen tekemästään työstä. Hinnoittelussa ja myyntitilanteessa täytyy osoittaa oman työn arvostusta ja myyntivarmuutta. Hinnoitteluun tarvitaan käytännön kokemusta: Tutki…