Vaikuttamaan ja verkostoitumaan Ornamon hallitukseen

Laura Isoniemi, Kristian Keinänen ja Hanna-Kaisa Alanen.
Laura Isoniemi, Kristian Keinänen ja Hanna-Kaisa Alanen.

Ornamon hallituksessa pääset vaikuttamaan muotoilualan kehittymiseen ja saat erinomaisen näköalapaikan taiteen ja muotoilun kentälle. Ornamon hallituksen puheenjohtaja, kehityspäällikkö Kristian Keinänen ja hallituksen jäsenet, suunnittelija Hanna-Kaisa Alanen ja tekstiilitaiteilija, taidepedagogi Laura Isoniemi rohkaisevat ornamolaisia asettumaan ehdolle tärkeään tehtävään. 

Uudet hallituksen jäsenet valitaan erovuoroisten tilalle Ornamon syyskokouksessa 8.11. Erovuorossa ovat Laura Isoniemi, Taina Laaksonen, Elina Katajamäki sekä Lars Räihä. Syyskokouksessa valitaan myös uusi puheenjohtaja. Ornamon puheenjohtaja saa nimensä arvovaltaisten edeltäjiensä rinnalle. Ornamon puheenjohtajia ovat olleet niin Antti Nurmesniemi, Ilmari Tapiovaara kuin Tetta Kannel.

Asetu ehdolle lähettämällä ytimekäs esittely (n. 500 merkkiä) ja kuva itsestäsi 31.10. mennessä osoitteeseen office@ornamo.fi. Kaikki esittelyn määräaikaan mennessä lähettäneet ehdokkaat esitellään Ornamon kotisivuilla.

Mikä hallitustyössä on tärkeää?

Lauran pointit

  1. Ornamon hallituksen jäsenyys mahdollista vaikuttamisen. Hallituksen jäsenenä koen olevani sillanrakentaja oman ammattialueeni ja ammattimuodon (freelancer) välillä suhteessa yhteiskuntaan, yrityksiin, oppilaitoksiin ja erityisesti kollegoihin eri muotoilun alueilla.
  1. Hallitustyöskentely sopii mainiosti Ornamon jäsenille, jotka eivät halua seurata sivusta vaan haluavat itse aktiivisesti vaikuttaa, kehittää ja uudistaa muotoilijoiden ammattikenttää ja sen toimintatapoja. Minulle tärkeä tehtävä hallitustyöskentelyssä mahdollistaa muun muassa muotoilijoiden tekemisen näkyvämmiksi yhteiskunnan keskeisinä vaikuttajina ja mahdollisina ongelmanratkaisijoina.

Hanna-Kaisan pointit

  1. Ornamon tulee olla vaikuttava – vaikuttava jäsenilleen ja vaikuttava suhteessa yhteiskuntaan. Meidän on esimerkiksi tärkeää osallistua alalla vellovaan keskusteluun siitä, miksi muotoilun roolia on jossain määrin vaikea ymmärtää kotimaisten yritysten johtokunnissa.  Hallituksen jäsenenä minulla on mahdollisuus ottaa kantaa ja nostaa esille tärkeänä pitämiäni asioita.
  1. Verkostoituminen on huippujuttu! Hallitus tarjoaa erinomaisen näköalapaikan taiteen ja muotoilun kenttään.

Kristianin pointit

  1. Hallituksen jäsenenä pääsee vaikuttamaa Ornamon toimintaan hyvin konkreettisesti. Edellisellä puheenjohtajakaudellani Ornamon hallitus vei läpi laajan sisäisen organisaatiomuutoksen. Uudistusten myötä organisaatiomme on yhtenäisempi, olemme ketterämpiä ja paremmin resursoituja. Panostamme nyt yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen sekä sidosryhmäsuhteiden ja jäsenpalveluiden kehittämiseen.
  1. Päämääränäni on tuoda Ornamoa ja alan muita toimijoita entistä lähemmäs toisiaan. Koko ala hyötyy tiiviimmästä yhteistyöstä.

Teollisuustaiteen Liitto Ornamon hallitus

Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja 6, 8 tai 10 varsinaisesta jäsenestä, joista valitaan 1–3 varapuheenjohtajaa. Hallitusta valittaessa otetaan huomioon tasapuolinen alueellinen ja ammatillinen edustus. Hallituksen kokouksia on noin 7 kertaa vuodessa. Hallituskausi alkaa tammikuussa 2019. Tutustu nykyiseen hallitukseen täällä.