”Yksin ei aina pärjää”

Teollisen muotoilun opiskelija Matias Lehmusjärvi ja muotoilija Laura Itkonen
Ornamon jäsenyys on Teollisen muotoilun opiskelija Matias Lehmusjärvelle ja muotoilija Laura Itkoselle tärkeää ennen kaikkea Ornamon tarjoaman tuen ja neuvojen, sekä verkostoitumismahdollisuuksien takia.

Tuki ja neuvot muotoilualan asioissa, sekä verkostoituminen ja yhteistyömahdollisuudet ovat parasta Ornamon jäsenyydessä, kertovat muotoilija Laura Itkonen ja teollisen muotoilun opiskelija Matias Lehmusjärvi.

Lue Lauran ja Matiaksen tarinat ja tutustu jäsenpalveluihimme. Jäseneksi liittymisestä löydät tietoa osoitteessa ornamo.fi/jasenyys.

Laura Itkonen, muotoilija, taiteilija, visuaalinen suunnittelija: ”Olen huomannut, että jos johonkin haluaa apua, niin Ornamosta sitä yleensä saa”

Laura Itkonen tekee yrittäjänä keramiikkaa. Hän valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta taideteollisen muotoilun oppiaineesta maisteriksi vuonna 2010. Laura on opiskellut taideteollisen muotoilun lisäksi myös keramiikka- ja lasitaidetta. Ennen yrittäjäksi ryhtymistä Laura työskenteli viisi vuotta visuaalisena suunnittelijana, mutta ajatteli, että jos jotain haluaa, pitää sitä lähteä yrittämään. Nyt Laura valmistaa käsin keraamisia laattoja työhuoneellaan Helsingissä.

Lauran kolme syytä kuulua Ornamoon

1. Järjestö tarjoaa taustatukea

Liityin Ornamoon siksi, koska se on alan ainoa ammatillinen yhdistys Suomessa. Ornamosta saan tarvittaessa tukea ja neuvoja muotoilualan asioissa. On tärkeää tietää, että taustalla on tukea – liitto josta saan tarvittaessa palveluita. Olen huomannut, että jos johonkin haluaa apua, niin Ornamosta sitä yleensä saa.

2. Mahdollisuuksia saada omia tuotteita esille

Ornamo tarjoaa mahdollisuuksia saada omia tuotteita esille, esimerkiksi Design Joulumyyjäiset ovat tähän hyvä tilaisuus. Yrittäjälle tällaiset tapahtumat ovat tärkeitä.  Jotta voin tehdä näinkin hullua alaa kuin keramiikkaa, täytyy minun hyödyntää kaikki mahdollisuudet asiakkaiden ja väylien löytämiseksi.

3. Yrittäjän palvelut ovat tärkeitä

Ornamosta saan tukea yrittäjyyteen. Varsinkin tällä hetkellä, kun olen vasta siirtynyt palkkatyöstä yrittäjäksi, ovat Ornamon tarjoamat palvelut tärkeitä. Voin ottaa tarvittaessa Ornamoon yhteyttä ja saada yrittäjyyteen liittyvää tietoa ja neuvoja.

Matias Lehmusjärvi, teollisen muotoilun opiskelija: ”Yksin ei aina pärjää”

Ornamon opiskelijajäsen Matias Lehmusjärvi opiskelee kolmatta vuottaan teollista muotoilua Metropolia ammattikorkeakoulussa. Valmistumisen jälkeen Matias haluaisi löytää alalta vakituisen työpaikan, mutta tehdä töitä niin, että hänelle jäisi ainakin yksi päivä viikosta omien projektien toteuttamiseen.

Matiaksen kolme syytä kuulua Ornamoon

1. Lakineuvontaa tarvittaessa

Liityin Ornamoon ennen Viskimessuja, jossa ensimmäiset työni olivat esillä. Liityin jäseneksi, sillä halusin varmistaa, että minulla on joku taho jonka puoleen kääntyä, jos eteen tulee esimerkiksi tekijänoikeudellisia ongelmia. On hyvä tietää, että ammattineuvoa on tarjolla.

2. Yksin ei aina pärjää

Minusta on tärkeää, että on olemassa joku kanava, josta voi tarvittaessa saada apua ja neuvoja, sekä mahdollisuuksia yhteistyöhön. Verkostoitumista tarvitaan, sillä koskaan ei voi tietää, mihin elämä vie. Yksin ei aina pärjää.

3. Tapahtumat kiinnostavat

En ole vielä ehtinyt juurikaan hyödyntää Ornamon koulutuksia ja muita tapahtumia, mutta ne kiinnostavat minua. Odotan innolla, mitä on tulossa. Tapahtumissa ja koulutuksissa käynti myös edesauttaa verkostoitumista.

Ornamo tarjoaa lukuisia jäsenetuja ja palveluilta

Tutustu jäsenetuihimme täällä.

Liittyminen on helppoa!

Ornamon jäsenmaksun, 170 euroa, opiskelijoille 50 euroa, voi vähentää verotuksessa. Liittyminen on helppoa
– täytä jäsenhakukaavake ja liity joukkoon!