online
Starts: 04.11.2021 klo 18.00
Ends: 04.11.2021 klo 21.00
Location:

Ornamon syyskokous 2021

Syyskokous banneri

Tule mukaan vaikuttamaan Ornamon toimintaan! Ornamon syyskokous 2021 pidetään Zoomissa verkkokokouksena.

Syyskokouksessa valitaan Ornamon hallituksen puheenjohtaja sekä jäsenet erovuoroisten tilalle. Hallitus käyttää Ornamon toimeenpanovaltaa eli käytännössä päättää Ornamon toiminnasta, joten nyt kannattaa käyttää ääntään!

Voit lukea ja ladata kokousmateriaalit tältä sivulta viikkoa ennen kokousta.

Lämpimästi tervetuloa!

Esityslista

 1. Kokouksen avaus
 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja kolme ääntenlaskijaa.
 3. Todetaan paikalla olevat äänivaltaiset jäsenet ja heidän valtakirjoilla edustamansa muut äänivaltaiset jäsenet sekä muut läsnä olevat.
 4. Todetaan kokouksen päätösvaltaisuus.
 5. Esityslistan hyväksyminen
 6. Päätetään kuinka monta jäsentä hallitukseen valitaan Ornamon sääntöjen 24 § mukaisesti.
 7. Valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten hallitusten jäsenten sekä 11.12.2020 eronneen hallituksen jäsenen tilalle. Erovuorossa ovat muotoilija Hanna-Kaisa Alanen, palvelumuotoilija Mikko Latva-Käyrä, muotoilija Anna Muukkonen.
 8. Päätetään vuoden 2022 toimintasuunnitelmasta. Päätetään varsinaisten jäsenten, opiskelijajäsenten, kannatusjäsenten ja yritysjäsenten jäsenmaksu vuodeksi 2022.
 9. Päätetään vuoden 2022 talousarvio.
 10. Valitaan kaksi tilintarkastajaa ja heille henkilökohtaiset varamiehet vuodeksi 2022.
 11. Muut asiat
 12. Kokouksen päättäminen

Asetu ehdolle Ornamon hallitukseen 23.9.2021 mennessä! Lue lisää

Sähköinen äänestys

Vaikuta Ornamon toimintaan etänä! Ornamon syyskokouksessa voit äänestää sähköisesti eVaali.fi-äänestysjärjestelmässä. Äänioikeutetut jäsenet ympäri Suomea ja maailmaa voivat nyt entistä paremmin osallistua Ornamon hallituksen jäsenten valintaan. Mikäli hallituspaikkoja on vapaana sama määrä kuin ehdokkaita, äänestystä ei järjestetä.

Ketkä ovat äänioikeutettuja Ornamon vaaleissa?

Äänioikeutettuja ovat Ornamon varsinaiset jäsenet, jotka on hyväksytty jäseniksi viimeistään kahdeksan (8) viikkoa ennen syyskokousta, ja joilla ei ole erääntyneitä jäsenmaksurästejä. Erääntyneeksi jäsenmaksuksi ei katsota avoinna olevaa jäsenmaksua, jos sen maksuaikataulusta on sovittu erikseen.

Koska, missä ja miten äänestän?

Äänestäminen tapahtuu eVaali.fi-sivuston kautta. EVaali on kotimainen sähköisten vaalien palveluntarjoaja. Järjestelmässä käytetään SSL-suojattuja yhteyksiä ja kaikki tietoliikenne on näin salatussa muodossa. Jokainen äänioikeutettu Ornamon jäsen saa sähköpostiinsa linkin, jonka avulla tunnistautuminen tapahtuu Ornamon ajantasaisista jäsenrekisteritiedoista – jäsenmaksun pitää siis olla maksettuna. Et tarvitse verkkopankki- tai muita tunnuksia. Tunnistautumisen jälkeen pääset verkkosivulle, jossa äänestys tapahtuu helposti ohjeiden mukaan. Sähköinen äänestysjärjestelmä avautuu 19.10.2021 klo 18:00 ja sulkeutuu 1.11.2021 klo 18:00.

Jäsenille, joille sähköinen äänestäminen ei ole mahdollista, järjestetään äänestysmahdollisuus Ornamon toimistolla 4.11.2021 klo 14:00-16:00. Osoite: Annankatu 16 B 35-36, 4. krs. Noudatamme äänestyspaikalla viranomaisten ohjeita lähikontaktien välttämisessä ja hygieniasta. Ornamon toimistossa voivat äänestää ainoastaan ne äänioikeutetut, jotka eivät äänestä ennakkoon sähköisesti. Paikan päällä voi käyttää myös kollegan antamaa valtakirjaa äänestyksessä. Valtakirjan voi ottaa enintään kolmelta äänioikeutetulta jäseneltä. Lataa valtakirjapohja ja tuo se äänestykseen tulostettuna ja allekirjoitettuna.

Lataa valtakirjapohja, PDF

Liite: Ornamon äänestys- ja vaalijärjestys, PDF

Kysymyksiä sähköisestä äänestämisestä?

Lisätietoja sähköisestä vaalista antaa Ornamon talous- ja hallintosihteeri Outi Liusvaara, office@ornamo.fi, puh. 046 878 2569.

Vaalitoimikunta

Vaalitoimikunnan muodostavat Ornamon talous- ja hallintosihteeri Outi Liusvaara (pj), viestintäasiantuntija Maija Toivonen (vpj) ja lakimies Iiris Adenius (jäsen). Vaalitoimikunta laskee annetut äänet ja ilmoittaa äänestyksen tuloksen syyskokouksessa. Vaalitoimikunnan jäsenet eivät ole Ornamon jäseniä.

Iloisia ihmisiä kokouspöydän ääressä

Ornamon Syyskokous 2021

Kiinnostaako vaikuttaminen? Asetu ehdolle Ornamon hallitukseen

Ornamon hallituksessa pääset vaikuttamaan muotoilualan kehittymiseen ja saat erinomaisen näköalapaikan muotoilun kentälle. Asetu ehdolle 23.9. mennessä.

Event
/
09.09.2021
Instagram tapahtumaviestinnässä -banner

Webinaari: Instagram tapahtumaviestinnässä

Miten Instagramista saa kaiken hyödyn irti, kun osallistuu myyntitapahtumiin? Webinaarissa Ornamon viestintä jakaa parhaat vinkit siihen, miten valmistella someviestintää ennen tapahtumiin osallistumista ja mihin Instagram-viestinnässä kannattaa…
Event
/
09.09.2021
Eevi banneri

Mikä ihmeen IPR?

Luova työ tuottaa aineetonta omaisuutta. Ornamon lakimies Iiris Adeniuksen luotsaamassa webinaarissa pääset jyvälle aineettoman omaisuuden suojaamisen merkityksestä luovan alan yrittäjälle. Miten luovia tuotoksia kuten…
Event
/
08.09.2021

Miten saada eka muotoiluduuni?

Ornamon ja Pentagon Designin yhteisessä webinaarissa sukelletaan työnhaun maailmaan. Millainen on hyvä aloittelevan muotoilijan portfolio? Millainen hakemus herättää kiinnostuksen? Q&A sessiossa työnhakuun liittyviin kysymyksiin…