online
Alkaa: 03.11.2022 klo 16.00
Päättyy: 03.11.2022 klo 18.00
Sijainti :

Työpaja: Sosiaalinen vastuu muotoilijan työssä

Työpaja

Omien etuoikeuksien ja ajatusvääristymien tunnistaminen voi olla kenelle tahansa haastavaa. Miten muotoilija tehdä työnsä sosiaalisesti kestävästi? Millainen on sosiaalisesti kestävä muotoiluprosessi?

Tervetuloa mukaan kolmanteen ammattietiikka-työpajaan, jonka teema on sosiaalinen vastuu muotoilijan työssä. Tässä työpajassa sosiaalista vastuuta käsitellään saavutettavuuden, monimuotoisuuden, yhdenvertaisuuden, osallisuuden ja ihmisoikeuksia kunnioittavien hankintaketjujen kautta.  Työpajan tavoitteena on, että osallistujat jakavat ja pohtivat yhdessä tapoja toteuttaa muotoiluprosessi sosiaalisesti kestävästi. Luvassa vertaistukea ja uutta ajateltavaa! 

Näin osallistut ammattieettisen ohjeiden kehittämiseen: 

👉 1. Ilmoittaudu työpajaan. 

Ilmoittautumiseen

👉 2. Tee anonyymi itsearviotesti syrjityksi tulemisesta

Teflon-testi

👉 3. Saavu paikalle Zoom-alustalle! 

Syksyn 2022 aikana päivitämme muotoilijan ammattieettiset ohjeet. Tätä varten järjestämme kolme osallistavaa työpajaa Ornamon jäsenille.

Lue lisää projektista

#reilumuotoilutyö

  • Saavutettavuus

  • Ornamon turvallisemman tilan periaatteet

  • Mitä ovat muotoilijan ammattieettiset ohjeet?

  • Teflon-testi

Kättely

Lähde kehittämään muotoilijan ammattieettisiä ohjeita 

Kestävä kehitys, ilmaisen työn kitkeminen ja sosiaalinen vastuu ovat aihepiirejä, jotka jäsenet nostivat esille tärkeinä keskusteluaiheina muotoilijan ammattieettisten ohjeiden uudistuksen yhteydessä. Keskustelu jatkuu, ja…
Artikkeli
07.09.2022