Kaupunginosapenkin suunnittelukilpailu

Ornamo ja Helsingin kaupunki kutsuvat suomalaisia ja Suomessa pysyvästi asuvia muotoilualan opiskelijoita ottamaan osaa suunnittelukilpailuun kiinteän kaupunginosapenkin toteuttamiseksi Helsingin kaupungille.

Kaupunginosapenkki on 3-4 henkilölle suunniteltu modulaarinen tuote, jota voidaan kustomoida ja näin luoda paikallista ilmettä eri kaupunginosiin sekä mahdollisesti myös laajentaa penkin toiminnallisuutta. Kilpailuvaiheessa penkki suunnitellaan Kruununhaan kaupunginosan ympäristöön.

Kaupunginosapenkkiin voi olla yhdistettynä kasvillisuutta, valoa, ääntä, mobiililaitteiden latauspiste (langaton), tai interaktiivisia elementtejä. Päämääränä on valita saaduista kilpailuehdotuksista mahdollisimman käyttökelpoinen, kestävä, tyylikäs ja taloudellinen suunnitteluratkaisu, jossa on jotain tavanomaisesta penkistä poikkeavaa.

Kilpailuaika alkaa 1.6.2020 ja päättyy 4.9.2020 klo 16, jolloin kilpailuehdotusten tulee olla perillä. Kilpailussa palkitaan kolme kilpailuohjelman vaatimuksiin parhaiten soveltuvaa ehdotusta. Tämän lisäksi kaikista saapuneista ehdotuksista jaetaan kunniamaininta yleisöäänestyksen perusteella.

Kilpailuohjelma ja lisätiedot löydät tästä.