Kotoisa-tuotesuunnittelukilpailu

KILPAILUOHJELMA

Mikkelin kaupunki ja Etelä-Savon maakuntaliitto etsivät yhteisen suunnittelukilpailun avulla uusia kotiin ja vapaa-ajan asumiseen liittyviä tuotteita, jotka heijastelevat alueen tarinoista, muistoista, elämyksistä ja maisemista. Kilpailu järjestetään osana Mikkelin kaupungin Koti yhdessä – Yhdessä koti -teemavuoden hanketta. Kilpailu on valtakunnallinen, mutta siihen osallistuvilla tulee olla side Etelä-Savoon ja/tai Mikkelin seutuun.

KILPAILUTEHTÄVÄ

Suunnittelukilpailun avulla pyritään löytämään Mikkelin kaupungille ja Etelä-Savon maakuntaliitolle uusia, oivaltavia ja aidosti kotimaisia liikelahjoja, joilla on tarina. Ehdotusten toivotaan luovan eteläsavolaista ja/tai mikkeliläistä identiteettiä, tarjoavan uusia näkökulmia kodista ja vapaa-ajan asumisesta ja huomioivan ekologiset arvot. Tuotteiden tulee olla sarjatuotettavia.

Suunniteltavien tuotteiden hintaluokat

Suunnittelukilpailulla etsitään sekä edullisempia että arvokkaampia liikelahjoja. Tuotteiden suunnittelussa tulee huomioida, että niitä kuljetetaan usein mukana matkoilla, kotimaassa ja ulkomailla (pakkauksen huomioiminen, paino ja materiaalit). Tekijöiden ja tuotteiden tarinat tulevat olemaan osa liikelahjan kokonaisuutta.

Osallistujat voivat jättää kilpailuehdotuksen molempiin hintaluokkiin, molemmissa sarjoissa.

AIKATAULU JA KILPAILUN VAIHEET

PALKINNOT

Palkintosummille on haettu verovapautta, päätökset tulevat tammikuussa 2017.

Suunnittelukilpailun sarjat ja palkinnot

Palkintosumma on yhteensä 10 000 euroa, joka jakautuu seuraavalla tavalla:

  1. palkinto 3 500 euroa
  2. palkinto 1500 euroa

Kilpailussa on kaksi sarjaa, joista molemmissa palkitaan kaksi parasta kilpailuehdotusta:

  1. sarja: Mikkelin kaupungin tuotteet
  2. sarja: Etelä-Savon maakuntaliiton tuotteet

Osallistujat voivat jättää kilpailuehdotuksen molempiin hintaluokkiin, molemmissa sarjoissa. Palkintolautakunta voi antaa myös kunniamainintoja sekä jakaa yksimielisellä päätöksellä palkintosumman myös toisin. Lisäksi palkintolautakunta voi halutessaan ehdottaa kilpailun järjestäjille kilpailuehdotusten lunastamista palkittujen ehdotusten ulkopuolelta.

PALKINTOLAUTAKUNTA

https://esavosuomi100.wordpress.com/kotoisa-tuotesuunnittelukilpailu/