Valaisinsuunnittelukilpailu Luminord 2020

LUMINORD-logo

Valaisinsuunnittelukilpailu Luminord 2020 avattu:
Tehtävänä kierrätysmateriaalista valmistettu valaisin

Kymmenettä kertaa järjestettävän Luminord-valaisinsuunnittelukilpailun tehtävänä on suunnitella sisätiloihin soveltuva monistettava valaisin, jonka valmistuksessa on käytetty yhtä tai useampaa kierrätysmateriaalia.

Kilpailuehdotusten toivotaan ottavan kantaa siihen, voidaanko uusissa valaisimissa hyödyntää entistä enemmän kierrätysmateriaaleja ja taipuuko käytetty materiaali esteettisesti arvokkaaksi ja teknisesti toimivaksi valaisimeksi.

Kilpailu on tällä kertaa kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa tuomaristo arvioi ehdotuksia sähköisen aineiston perusteella. Toiseen vaiheeseen, jossa ehdotuksista valmistetaan mallivalaisimet, valitaan enintään kahdeksan työtä saaduista ehdotuksista.

Mallivalaisimet ovat esillä Habitare Pro -tapahtumassa 9.-11.9.2020, jossa myös yleisö pääsee valitsemaan oman suosikkinsa. Kilpailun tulos ratkeaa Habitare Pro -tapahtuman yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa perjantaina 11.9.

Kilpailuohjeet ja -säännöt löytyvät osoitteesta www.nssoy.fi/luminord.

Kilpailun pääpalkinto on Suomen Messusäätiön lahjoittama LUMINORD 2020 -palkinto, jonka arvo on 5 000 euroa. Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry on lahjoittanut kilpailun palkitsemisiin niin ikään 5 000 euroa. Osa summasta jaetaan ensimmäisestä vaiheesta jatkoon päässeille mallivalaisimen tekemistä varten.

Luminord-kilpailun järjestävät Sähkösuunnittelijat NSS ry, Suomen Valoteknillinen Seura ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, Sähköteknisen Kaupan Liitto ry ja Sähköturvallisuuden Edistämiskeskus STEK ry yhteistyössä Ornamo ry:n kanssa. Kilpailu on avoin kaikille, mutta järjestäjät toivovat, että kilpailun myötä löytyisi muotoilun ja teknisen osaamisen yhdistäviä työpareja tai -ryhmiä.

Kilpailun ajankohta on 2.3.2020-7.9.2020.

Kilpailu on kaksivaiheinen.

Ensimmäisessä vaiheessa osallistujan tulee toimittaa kilpailuehdotuksensa pdf-muotoisena 15.5.2020 mennessä osoitteeseen webmaster@nssoy.fi.

Kilpailun tuomaristo valitsee saatujen ehdotusten perusteella enintään kahdeksan ehdotusta, joista ehdotuksen tekijöiden tulee tehdä prototyypit. Protovaiheeseen valituille ilmoitetaan 1.6.2020 mennessä jatkoon pääsystä.

Valaisimien mallien tulee olla valmiina 7.9.2020. Protot ovat esillä Habitare Pro -messuilla 9.-11.2020, jossa myös yleisö pääsee valitsemaan ehdotuksista oman suosikkinsa.

Kilpailun tulos ratkeaa Habitare Pro -messujen yhteydessä perjantaina 11.9.2020.

Lisätietoja kilpailusta:
Kilpailuasiamies, Virpi Kumpulainen, Sähkösuunnittelijat NSS ry, p. 040 585 6127, webmaster@nssoy.fi