Ornamon hallitus

Ornamon hallitus koostuu muotoilun ja taiteen alan ammattilaista, jotka käyttävät monipuolista asiantuntemustaan jäsenistön edustamiseen ja edunvalvontaan.

Ornamo ry:n ylintä päätösvaltaa käyttää yhdistyslain mukaisesti vuosikokous, jossa kaikilla jäsenillä on äänestysoikeus. Toimeenpanovaltaa käyttää jäsenten valitsema hallitus. Järjestön käytännön toiminnasta vastaa Ornamon toimiston henkilökunta, toiminnanjohtajan johdolla. Toiminta perustuu hallituksen ja vuosikokouksen hyväksymään strategiaan ja toimintasuunnitelmaan.

Ornamon_säännöt

26.02.2019
56 kt

Hallituksen jäsenet vuonna 2021

Katja Soini

Katja Soini

puheenjohtaja

Katja Soini on Vahanen-yhtiöiden muotoilujohtaja, jolla on pitkä kokemus strategisista muotoilutehtävistä. Soini on koulutukseltaan teollinen muotoilija ja taiteen tohtori. Soini tuo Ornamoon mukaansa vahvan kiinnostuksen ja osaamisen ihmislähtöisestä muotoiluajattelusta niin muotoilun kentällä kuin kiinteistö- ja rakentamisen alalla. Tutkijana sekä monipuolisissa muotoilun johtotehtävissä työskennellyt Soini näkee YK:n Agenda 2030 mukaisissa kestävän kehityksen tavoitteissa paljonkin tarttumapintaa Ornamon toiminnan strategisessa kehittämisessä.

Ilkka Kettunen

Ilkka Kettunen

Taiteen tohtori ja teollinen muotoilija Ilkka Kettunen toimii Savonia-ammattikorkeakoulussa yliopettajana. Ornamon hallitustyöhön hän tuo näkemyksensä muotoilun koulutuksesta, tutkimuksesta ja ammatin harjoittamisesta periferiassa. Kettusen tutkimuksellinen kiinnostus liittyy autoetnografiaan, tuotekehityksen alkuvaiheeseen ja organisaation muotoiluun. Hänen oppimisnäkemyksensä on sangen konstruktiivinen: muotoilun keskeisiä aiheita – hahmoa, konseptia, mielikuvitusta ja yhteistyötä – opiskellaan yritysprojekteissa.

Tytti Lotta Ojala

Tytti-Lotta Ojala

Sanna Kantola

Sanna Kantola

Sanna Kantola on taiteiden maisteri ja pitkän linjan yrittäjä Helsingistä, joka on luonut oman LUMI-tuotemerkin tyhjästä tunnetuksi brändiksi. Ennen hyppäämistä yrittäjäksi Kantola työskenteli 10 vuoden ajan laukkusuunnittelijana ulkomailla, mm. Ralph Laurenilla. Hän toimii Lumin toimitusjohtajana laaja-alaisesti designin ja muodin kentällä ja omaa kattavat verkostot yritysmaailmaan. Kantola on kerryttänyt kokemusta hallitustyöskentelystä toimimalla useissa luottamustehtävissä sekä neuvonantajana startup-yrityksissä.

Miia Liesegang

Miia Liesegang

Miia Liesegang on muotoiluyrittäjä ja kouluttaja. Muotoiluyrittäjänä Liesegang on mukana monipuolisissa projekteissa liittyen konseptointiin, tuote- ja palvelumuotoiluun sekä kaupalliseen visuaaliseen muotoiluun. Liesegang uskoo muotoilijoiden rooliin ratkaistaessa tulevaisuuden haasteita kestävä kehitys huomioiden. Häntä innostaa luoda uusia keinoja ja mahdollisuuksia muotoilijoiden bisnesosaamisen kehittämiseen sekä ulkopuolisen rahoituksen hankkimiseen muotoiluvetoisissa yrityksissä. Kouluttajana hän keskittyy kertomaan yrityksille muotoilun mahdollisuuksista osana liiketoiminnan kehittämistä.

Niko Räty

Niko Räty

Varapuheenjohtaja

Niko Räty on tuotemuotoilija, joka toimii design managerina monialaisen kestävän muotoilun asiantuntijatehtävissä. Niko on myös tohtorikoulutettava Helsingin Yliopiston Poliittisten, yhteiskunnallisten ja alueellisten muutosten tohtoriohjelmassa.

Eva Spoof

Eva Spoof

Eva Spoof on keraamikko ja keramiikkataiteilija, joka perusti UDUMBARA keramiikkastudion v. 1994. Valmistuksessa hän käyttää Kultelan kylän savea. Suomalainen savi on Spoofille ekologinen valinta, koska raaka-aineen tarkka alkuperä on tiedossa eikä monimutkaista prosessointia tarvita. Spoof opiskelee mediaa ja audiovisuaalista viestintää Keudassa päämääränään tehdä videoita ammatin harjoittamisesta. Hän haluaa myös rakentaa kansainvälistä yhteisöä, joka edistää ja esittelee ammattikäsityöläisiä. Heitä, jotka ovat tehneet luovia, ekologisia muutoksia työskentelytapaansa.

outi turpeinen

Outi Turpeinen

Varapuheenjohtaja

Outi Turpeinen on taiteen ja muotoilun moniosaaja, joka on työskennellyt yli 20 vuotta laaja-alaisesti opetuksen, tutkimuksen, oman taiteellisen työn ja muotoilun parissa. Turpeinen valmistui taiteen maisteriksi Taideteollisen korkeakoulun keramiikka- ja lasisuunnittelun osastolta 1998 ja taiteen tohtoriksi visuaalisen kulttuurin osastolta 2005. Ornamo myönsi hänelle Vuoden taiteilija tunnustuksen 2012. Turpeinen on toiminut monissa asiantuntijatehtävissä mm. rakennetun ympäristön laadun kehittämisessä. Aalto-yliopiston taidekoordinaattorina Turpeinen vastaa yliopiston julkisen taiteen hankinnoista ja näyttelytoiminnan kehittämisestä.

Ilona Törmikoski

Ilona Törmikoski

Taiteen maisteri Ilona Törmikoski on sisustusarkkitehti ja huonekalumuotoilija, joka on erikoistunut muotoilujohtamiseen ja viestintään. Ilona on seurannut muotoilun kehitystä paalupaikalta alan luottotehtävissä lähes 30 vuotta. Ilona on ollut Ornamon jäsen jo 26 vuotta. Hän on vaikuttanut muotoilualan kouluttajana, suomalaisen muotoilun kansainvälistymisessä ja ammattilaisten osaamisen tunnistamisessa ensin projekteissa SIOssa ja Ornamossa, mm. Finnish Designers -muotoilijatietokannan verkkopalvelun tuottajana ja projektipäällikkönä 2001-2004, sitten TKO:ssa puheenjohtajana ja kansainvälisellä tasolla BEDAssa.