Ihmisiä kävelemässä toimiston käytävällä. Kuvituskuva.

Kansainvälinen yhteistyö

Suomi on merkittävä osa pohjoismaisen muotoilun ja taideteollisen taiteen traditiota, joka tunnetaan globaalisti korkeasta laadusta ja omaleimaisesta luovuudesta sekä muotokielestä. Vuonnna 1911 perustetulla Ornamolla on pitkä historia kansainvälisessä yhteistyössä ja vakiintunut asema osana globaalia muotoilun ekosysteemiä.

Ornamon mahdollistamat kansainväliset verkostot ovat ainutlaatuisia Suomen kentässä. Toimimme alustana uusille kohtaamisille, kumppanuuksille ja vahvojen verkostojen synnylle. Osallistuimme aktiivisesti etenkin pohjoismaiseen ja eurooppalaiseen yhteistyöhön.

Kansainvälisen yhteistyön kohokohtia

Päivi Tahkokallio

Ornamolainen Päivi Tahkokallio BEDAn puheenjohtajana

Päivi Tahkokallio toimi eurooppalaisen muotoilualan katto-organisaation BEDAn, The Bureau of European Design Associations, puheenjohtajajana vuosina 2019-2021. BEDAan kuuluu 47 jäsenorganisaatiota 25 maasta. Strategisen, sosiaalisen ja vastuullisen muotoilun huippuammattilainen ajoi puheenjohtajakautenaan muotoilua mukaan EU:n teollisuuden politiikkaohjelmiin.

Designpolitiikkakonferenssi kokosi muotoilun, tieteen ja politiikantekijät yhteen Helsinkiin 

Tulevaisuuteen katsova konferenssi keräsi satapäisen joukon pohtimaan muotoilun tulevaisuutta ja sen mahdollisuuksia Euroopan muuttuvassa poliittisessa todellisuudessa. Ornamon ja BEDAn järjestämä ”Successful Europe – How Can Design Serve” kokosi asiantuntijaryhmän talouden, ympäristön, hallinnon, päätöksenteon, teknologian ja muotoilualojen ammattilaisia Helsinkiin.

Pysyvä, kansainvälinen taidekäsityön ja uniikin muotoilun verkosto Keski-Eurooppaan

Ornamon ja Suomen Benelux-instituutin, Saksan-instituutin ja Ranskan instituutin yhteinen Making the Market -hanke raivaa suomalaiselle taidekäsityölle ja uniikille muotoilulle pysyvää sijaa Keski-Euroopassa. Siemenrahoituksen saaneen Making the Market -hankkeen lopputuloksena syntyi kymmeniä kansainvälisiä tapahtumia, näyttelyitä, julkaisuja ja lukematon määrä uusia yhteyksiä ja kumppanuuksia.

Suomalainen taidekäsityö Pariisin Révélations-biennaalissa

World Craft Council Europe (WCCE) 40-vuotisjuhlanäyttelyssä vuoden 2018 Pariisin Révélations -biennaalissa olivat mukana Ornamon jäsen, tekstiilitaiteilija Kristiina Nyrhinen ja korutaiteilija Tarja Tuupanen. Yli 40 000 vierailijan tapahtumassa Grand Palais -messuhallissa töitään esitteli 450 taiteilijaa 30 maasta.

Oletko kiinnostunut tekemään yhteistyötä kanssamme?

Olemme aina avoimia uusille ideoille ja kumppanuuksille – ota meihin rohkeasti yhteyttä!

Salla Heinänen
Toiminnanjohtaja

salla.heinanen(at)ornamo.fi