Ornamo-palkinto 2020

Ornamo-palkinnon logo

Ornamo-palkinto 2020

Vuoden 2020 Ornamo-palkintoehdokkaat ovat muotoilun näkemyksellisiä uudistajia ja pioneereja omilla aloillaan. He ovat määrätietoisia oman tiensä kulkijoita, joita kiinnostaa muotoilun rooli kiertotalouden ja yhdenvertaisuuden edistäjänä.

Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen Oy on suunnitellut satoja toimitiloja suomalaisille yrityksille jo yli 30 vuoden ajan. Heidän työnsä nojaa vahvasti kestävän kehityksen arvoihin ja elinkaariajatteluun. Teollinen muotoilija Joonas Kyöstilä työskentelee muotoilujohtajana FFORAssa, joka on pyörätuolien lisävarusteita valmistava muoti- ja lifestyle-brändi. Muotoilijana hän haluaa herättää keskustelua vähemmistöryhmien yhteiskunnallisesta asemasta. Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna on vuosia suunnitellut ja kehittänyt tapahtuman sisältöjä. Hänet tunnetaan myös työstään suomalaisen muotoilun edistäjänä kansainvälisillä markkinoilla.

Ornamo-palkinto on vuosittain jaettava alan arvostettu tunnustus, joka tekee näkyväksi ajankohtaista ja innovatiivista muotoilua ja taideteollista taidetta. Ehdotukset palkinnonsaajiksi tulivat Ornamon jäseniltä. Ornamon hallitus valitsi 25 ehdokkaan joukosta kolme finalistia. Voittajan valitsee tänä vuonna kirjailija ja kuvataiteilija Rosa Liksom.

Ornamo-palkinnon voittaja julkistetaan 7. syyskuuta 2020 klo 16:00 livestream-lähetyksessä.

Medialle

Haastattelupyynnöt ja lisätiedot:

Miisa Pulkkinen, viestintäpäällikkö
Puh. +358 40 523 9984
miisa.pulkkinen@ornamo.fi

Kuvia ehdokkaista ja heidän töistään voi ladata Ornamo-palkinto 2020 -kuvapankista osoitteesta: https://www.ornamo.fi/kuvapankki/