Pahvilaatikko, jossa särkyvää-tarra

ATA Carnet-palvelu

Ornamon jäsenenä saat meiltä neuvoa näyttelyesineiden viennissä ulkomaille. Kauttamme voit hankkia ATA Carnet -tulliasiakirjan, kun viet taideteoksia tai tuotteita EU-alueen ulkopuolelle. ATA Carnet -asiakirjaa haetaan vähintään kolme viikkoa ennen kuljetuksen lähtöpäivää.

Ornamon kautta saat ATA Carnetin puoleen hintaan. ATA Carnet -hakemus tehdään Ornamon nimissä, mutta taiteilija / muotoilija vastaa ATA Carnetista ja siitä, että tavara kulkee sääntöjen mukaan maasta pois ja takaisin. Ornamo myöntää käyttöoikeudet ATA Carnetiin valtakirjalla. Taiteilija / muotoilija saa käyttöoikeuden Carnetiin sen voimassaoloajaksi, mikä on tyypillisesti yksi (1) vuosi.

ATA Carnetin hakemiseen kannattaa varata kolme viikkoa aikaa. Pika-Carnetia on myös mahdollista hakea, mutta se on kalliimpi.

Muotoilija / taiteilija vastaa kuljetusjärjestelyistä ja -kustannuksista. ATA Carnet -asiakirjan ja valtakirjan pitää kulkea tavaran mukana. Tulli leimaa asiakirjan, kun tavara liikkuu maasta toiseen ja palaa Suomeen. Ammattimainen kuljetusyhtiö on hyvä kumppani hoitamaan huolintaa ja ATA Carnetin oikeaa käsittelyä kuljetuksen aikana. Varmista kuitenkin, että ATA Carnetin hoito kuuluu heidän palveluunsa.

Ornamolla ole mitään taloudellista tai muuta vastuuta kuljetuksen järjestelyihin tai ATA Carnetiin liittyen.

Lue ohjeet ATA Carnetin hakemisesta alta.

Tämä sisältö vain jäsenille