E-child kehittää lastentarviketeollisuutta

Ornamo oli mukana EU-hankkeessa, joka kehitti sähköisen koulutuksen lasten ergonomiasta eurooppalaisille muotoilijoille. E-Child tarjoaa tietotaitoa nykyaikaisilla menetelmillä ja lasten ergonomiaa soveltavilla tuotekehitystoimenpiteillä. Tämä tulee kasvattamaan niiden eurooppalaisten yritysten kilpailukykyä, jotka perustavat toimintansa korkeatasoiseen, ammattitaitoiseen työvoimaan.

Hankkeeseen liittyvä pilottikurssi oli käynnissä syksyllä 2013 ja mukana oli suomalaisia lastenvaatteiden ja tuotteiden suunnittelun ammattilaisia. Vuonna 2015 hankkeessa luotu kurssi on käynnistynyt Savonia ammattikorkeakoulussa.

Hankkeen tavoitteena on

Lastentarvikkeita (kuten jalkineita, vaatteita, hoitotarvikkeita, kalusteita, tekstiilejä tai lastenvaunuja) kehittävään teollisuuteen kuuluu Euroopassa yli 10 000 yritystä ja se työllistää 350 000 henkilöä. Viime vuosina tuotteen turvallisuusominaisuudet (kuten turvallisuusstandardien noudattaminen) on ollut alan erikoistumisstrategioista tärkein. Kuitenkaan turvallisuuteen keskittyminen ei enää takaa etulyöntiasemaa, sillä kilpailevat yritykset toisissa maanosissa valmistavat halvempia, yhtä lailla turvallisia tuotteita. Projektin kokonaisvaltainen päämääränä oli sähköisen ammatillisen opetuksen kehittäminen ja toteuttaminen lastentuotteisiin erikoistuneille eurooppalaisille suunnittelijoille.