Miisa Pulkkinen on nimitetty Ornamon viestintäpäälliköksi

Miisa Pulkkinen on aloittanut lokakuussa Ornamon viestintäpäällikkönä. Hän vastaa Ornamon monikanavaisen viestinnän kokonaisuudesta.

Miisa Pulkkinen on nimitetty 1. lokakuuta 2019 lähtien muotoilujärjestö Ornamon viestintäpäälliköksi. Hänen vastuullaan on järjestön viestinnän kokonaisuus ja mm. jäsen-, edunvalvonta-, brändi- sekä mediasuhdeviestintä.

Pulkkinen siirtyy viestintäpäälliköksi Ornamon asiantuntijan tehtävästä, jossa hän on vastannut mm. viestinnästä luovaa suunnittelua edistävässä Taide käyttöön -hankkeessa. Aiemmin Pulkkinen on työskennellyt viestintäpäällikkönä Suomen Taiteilijaseurassa ja toimittajana sekä uutisankkurina Nelosen uutisissa ja Helsingin Sanomissa.

Ornamo on kasvava asiantuntijajärjestö ja Suomen suurin muotoilun ammattilaisten yhteisö, johon kuuluu tällä hetkellä 2 700 jäsentä. Järjestön korkeasti koulutetut jäsenet edustavat kaikkia muotoilun osa-alueita. Jäseniä ovat muotoilijat ja sisustusarkkitehdit, jotka suunnittelevat laitteita, tiloja ja fyysisiä sekä digitaalisia tuotteita, elinympäristöjen rakenteiden parissa työskentelevät palvelumuotoilijat ja taiteilijat sekä taidekonsultit. Ornamon viestinnän tärkeimpiä kanavia ovat arvostettu Ornamo-lehti sekä laajan yleisön tavoittavat digitaaliset kanavat.

”Muotoilu on nopeasti kehittyvä ala, jota muut alat tarvitsevat menestyäkseen. Haluamme kertoa ja näyttää, kuinka vastuullinen ja laadukas muotoilu vaikuttaa sekä Suomessa että globaalisti. Miisalla on laaja kokemus viestinnästä ja strateginen näkemys sen kehittämisestä”, Ornamon toiminnanjohtaja Salla Heinänen sanoo.

Ornamon viestintää tullaan lähivuosina kehittämään osana uudistuvaa strategiaa. Uusi strategiakausi alkaa vuonna 2021. Osana strategiatyötä tullaan lisäämään esimerkiksi sidosryhmäviestintää ja päivittämään Ornamon visuaalinen ilme.

Ornamon edellinen viestintäpäällikkö Elina Perttula siirtyy järjestössä hankeviestinnän tehtäviin, ja tänä vuonna hän vastaa viestinnästä kansainvälisessä Successful Europe. How can design serve? -konferenssissa, jonka järjestää BEDA (The Bureau of European Design Associations) yhteistyössä Ornamon kanssa. Konferenssi on osa Suomen EU-puheenjohtajuuskauden virallista sivuohjelmaa.

Lisätiedot: viestintäpäällikkö Miisa Pulkkinen, miisa.pulkkinen@ornamo.fi, p. +358 40 523 9984