Protest Design on Vuoden 2022 sisustusarkkitehtitoimisto


Sisustusarkkitehdit SIO on valinnut Vuoden sisustusarkkitehtitoimiston 2022. Palkinto jaetaan perjantaina 4.2. Arkkitehtuurin ja muotoilun päätapahtumassa Helsingin kaupungintalolla. Keskustelutilaisuutta voi seurata suorana Helsinki-kanavalla klo 15 alkaen –  palkintojenjako alkaa klo 16.40.

Nominaatin saa tamperelainen sisustusarkkitehtitoimisto Protest Design Oy, jonka perustajajäseniä ovat sisustusarkkitehdit SIO Marko Nenonen ja Taina Lehtinen. Molemmat ovat valmistuneet sisustusarkkitehdeiksi Lahden muotoiluinstituutista vuonna 2001 ja Aalto-yliopistosta vuonna 2015. Palkinto tullaan jakamaan Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien päätapahtumassa 4.2. Helsingin kaupungintalolla.

Vuonna 2006 perustetun Protest Designin erikoisosaamiseen kuuluvat julkisten tilojen ja työympäristöjen korkeatasoinen suunnittelu. Kuluneiden 15 vuoden aikana työtehtäviin on laaja-alaisesti kuulunut hyvin erilaisia tiloja, kuten näyttelyitä, myymälöitä, ravintoloita, toimistoja, sairaaloita ja edustustiloja. Marko Nenonen ja Taina Lehtinen ovat jo usean vuoden ajan myös vieneet Suomi-kuvaa maailmalle suunnitellen useita suurlähetystöjen tiloja menestyksekkäästi. Suunnittelutehtäviin ovat kuuluneet mm. Suomen suurlähetystöt, konsulaatit ja suurlähettiläiden virka-asunnot New Yorkissa, Berliinissä, Soulissa, Washingtonissa, Buenos Airesissa, Abu Dhabissa, Ottawassa, São Paulossa, Mexico Cityssä ja Sofiassa. Tällä hetkellä suunnittelupöydällä ovat mm. Suomen Pretorian, Manilan ja Kööpenhaminan suurlähetystöt.

Suunnittelijoille haasteellisen pandemian aikana Nenonen ja Lehtinen ovat kehittäneet virtuaalisia suunnittelupalvelujaan edelleen siten, että he voivat palvella asiakkaitaan myös paikasta riippumatta.

Jury perustelee yksimielistä valintaansa seuraavasti: Tainalla ja Markolla on voimakkaasti erottuva vahva ote, joka ilmenee mielenkiintoisina ja monipuolisina, toisistaan erottuvina projekteina. Jury arvostaa myös suuresti heidän kansainvälistä näkökulmaansa ja sitä kautta laajaa kirjoa. Projektit ovat osittain todella laajoja, joka ilmentää suurta intohimoa ja kykyä käsitellä monimutkaisia toimeksiantoja. Heidän suunnitelmansa ovat aikaa kestäviä, niissä on hienoa detaljiikkaa ja tilasuunnitelmat ovat loppuun asti mietittyjä, valaistusratkaisuja myöten. Heitä voi hyvin perustein luonnehtia tunnelman sytyttäjiksi.

Valinnan ehdotusten ja hakemusten perusteella tekivät tänä vuonna vuoden sisustusarkkitehtitoimisto FYRAn osakas, sisustusarkkitehti SIO, juryn pj. Tiina Närkki; SIOn puheenjohtaja, sisustusarkkitehti SIO Lars Räihä; arkkitehti SAFA Jouni Kaipia sekä Avotakan päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma. Juryn sihteerinä toimi SIOn pääsihteeeri Minna Borg.

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien päätapahtumaa vietetään 4.2. 

Vuoden sisustusarkkitehtitoimiston palkinnonjakotilaisuus järjestetään 4.2. Helsingin kaupungintalolla Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien Kestokulttuuri-päätapahtuman jälkeen. Keskustelu alkaa klo 15, ja SIO:n palkintojen jako alkaa klo 16.40. Voit seurata tilaisuutta suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalta.

Palkinnon arvo on 1 000€, lahjoittajana FM Mattsson Mora Group Finland Oy. 

Samassa tilaisuudessa kukitetaan myös Vuoden 2020 sisustusarkkitehtitoimisto FYRA sekä vuoden kalustesuunnittelija 2021 Yuki Abe, joiden palkintojen jakoa ei ole pandemia-aikana järjestetty.

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät alkavat tänään 3.2. Sisäministeriö on suositellut yleistä liputusta koko maassa 3.2.2022 Alvar ja Aino Aallon ja suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun kunniaksi.   

Lisätietoa, haastattelu- ja kuvapyynnöt:

Pääsihteeri Minna Borg office@sio.fi, p. 046 878 2573

Sisustusarkkitehti SIO Taina Lehtinen taina@protestdesign.fi, p. 040 767 4764
Sisustusarkkitehti SIO Marko Nenonen marko@protestdesign.fi, p. 040 740 1168 www.protestdesign.fi

Hyvän ympäristön puolesta – Sisustusarkkitehdit SIO

Sisustusarkkitehdit SIO ry on ammatillinen järjestö, joka jakaa tietoa sisustusarkkitehtien monipuolisesta ammattitaidosta. SIOn toiminnan tavoitteena on parantaa ympäristön hyvää laatua ja edistää kulttuurisia, eettisiä ja kestävän kehityksen arvoja. SIOon kuuluu yli 760 jäsentä ja järjestö on Ornamon jäsenjärjestö. SIO valitsee jäsenistöstään vuorovuosin Vuoden sisustusarkkitehdin tai sisustusarkkitehtitoimiston ja Vuoden kalustesuunnittelijan. www.sio.fi