Taideteollinen taide tavoittaa aiempaa laajemmin yleisöä

Ornamon Teosmyynti kokosi jälleen Helsingin Kaapelitehtaan Puristamoon laajan kattauksen taideteollista taidetta yli sadalta Ornamon taiteilijalta ja -muotoilijalta 10.-18.3.2018. Teosmyynti tavoitti tänä vuonna aiempaa enemmän sekä taiteesta kiinnostunutta yleisöä, että taideostajia.

Ornamon Teosmyynnistä myytiin taidetta kaikkiaan liki 130 000 eurolla, kun edellinen korkein myyntitulos oli vuonna 2016 hieman alle 90 000 euroa. Tänä vuonna Teosmyynnissä kasvoivat sekä kokoelmien, että kuluttajien hankintamäärät aiempiin vuosiin verrattuna. Vuonna 2012 Teosmyynnissä myytiin yhtä paljon Valtion taidekokoelmaan kuin kuluttajille. Vuosien varrella kuluttajien osuus on kasvanut enemmän kuin Valtion taidekokoelman hankinnat.

Teollisuustaiteen Liitto Ornamon toiminnanjohtaja Salla Heinänen tulkitsee tilastojen valossa, että kiinnostus taiteen ostamiseen on lisääntynyt ja Ornamon Teosmyynti tavoittaa paremmin myös yksityiset kuluttajat. Taideteollisen taiteen kiinnostavuus on kasvanut kuluttajien keskuudessa. Kasvaneiden myyntilukujen lisäksi myös kävijöitä arvioitiin Teosmyynnissä olleen tänä vuonna selvästi edellisiä vuosia enemmän.

”Näyttelyn arkkitehtuuri, teosten laatu ja sopiva hintakategoria puhuttelivat selkeästi yleisöä ja johti ostopäätökseen. Yleisömäärän kasvu oli iloista huomata tapahtumassa. Kiinnostus materiaalilähtöisen taiteeseen on ollut kasvussa eri ikäisten keskuudessa. Taiteilijoille suuri kiitos.”

Kokonaismyynnin kehittyminen Ornamon Teosmyynnissä vuosina 2012-2018

Myynnillisesti ennätyksellisen vuoden taustalla vaikuttaa todennäköisesti myös aiempia vuosia monipuolisempi tarjonta ja kattavampi medianäkyvyys.

Uutuutena Ornamon Teosmyyntiin oli mahdollista tutustua myös Teosmyynnin galleristin Clarice Finellin opastamilla esittelykierroksilla. Suomenkielisille yleisöopastuksille osallistui molempina sunnuntaina kolmisenkymmentä taiteen ystävää. Yleisöopastuksen lisäksi Finellin johdolla Teosmyyntiin tutustuivat Espoon modernin taiteen museon EMMAn kokoelmayksikkö, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:n taidetoimikunta, Arkadia-seura, Tekniikan akateemisten TEK:n HELYEA-verkosto sekä Ateneumin ystävät.

Ornamon Teosmyyntiin osallistui kaikkiaan 109 muotoilijaa ja taiteilijaa, joilta nähtiin yhteensä noin 500 teosta: uniikkeja pienoisveistoksia, koruja, keramiikka-, metalli-, lasi- ja tekstiilitaidetta.

Seuraavan kerran Ornamon Teosmyynti järjestetään 9.-17.3.2019.

Lisätietoja
Petra Ilonen
Projektipäällikkö
+358 46 878 2572
petra.ilonen@ornamo.fi


Koko osallistujalista löytyy täältä
: ornamo.fi/fi/teosmyynti
Tutustu Teosmyynnin taiteilijoihin ja muotoilijoihin täällä: finnishdesigners.fi/tapahtuma
Kuvapankki: ornamo.fi/fi/kuvapankki