Tiedote: Veikko Halmetojan kuratoima Teosmyyntinäyttely tuo yhteen yli 90 taiteilijaa Iittala & Arabia Muotoilukeskuksen Design Lab Galleriaan 10.-18.2.2024  

Ornamon Teosmyynti järjestetään tänä vuonna Iittala & Arabia Muotoilukeskuksen Design Lab galleriassa 10.— 18.2.2024. Taideteollisen taiteen näköalapaikassa on mukana yli 90 taiteilijaa ja muotoilijaa. Näyttelyripustuksesta ja teosvalinnoista vastaa kuvataidekriitikko ja kuraattori Veikko Halmetoja. Ornamon Teosmyynnin verkkokauppa avautuu helmikuussa 10.2.2024 mennessä.  

Uudistunut  taiteen verkkokauppa avautuu 10.2. osoitteessa teosmyynti.fi

Teosmyyntinäyttely on löytänyt yleisönsä alaa seuraavien sekä taiteenostajien keskuudessa ja vakiinnuttanut paikkansa uniikin nykytaiteen ja taidekäsityön katselmuksena. Galleriassa on esillä perinteiseen tapaan kattaus ornamolaisten tekijöiden materiaalilähtöisiä taideteoksia ja uniikkeja käyttöesineitä muun muassa keramiikasta, lasista, tekstiilistä ja puusta. Taiteilijoita on mukana yli 90. Teokset saa heti mukaansa, ja näyttelyä täydennetään sitä mukaa kun teoksia myydään.   

Näyttelyripustuksen suunnittelija Veikko Halmetoja on tehtävästään innoissaan.  

– On kiinnostavaa suunnitella esillepano, jossa pääosan saa runsas herkullisuus. Nostan esille Ornamon jäsenten uniikkeja teoksia tavalla, joka korostaa laatua, mutta ei tavoittele minimalismia. Enemmän on enemmän!, näyttelyn kuraattorina toimiva Halmetoja visioi. 

Mukana on uusimpia teoksia niin etabloituneilta taiteilijoilta kuin uusia lahjakkaita tekijöitä. Tänä vuonna näyttelyyn osallistuvat mm. keramiikkataiteilija Kirsi Kivivirta ja Merja Castrén, tekstiilitaiteilija Sini Villi ja Teija Vartiainen, lasitaiteilija Katerina KrotenkoMilla Vaahtera ja Sauli Suomela. Tänä vuonna näyttelyssä nähdään myös keraamikko Leena Kouhian ja kuvataiteilija Réka Királyn yhteisteoksia.  Voit tutustua taiteilijoiden teoskuviin Teosmyyntinäyttelyn mediapankissa. 

Verkkokauppa teosmyynti.fi avautuu helmikuussa!

Kaikki näyttelyn teokset ovat myynnissä myös Teosmyynnin verkkokaupassa 10.-29.2.2024  www.teosmyynti.fi . Verkkokauppa on uudistunut, ja ostajat voivat varata ja ostaa teoksia verkossa helposti. Verkkokaupassa on myynnissä myös teoksia, joita ei ole esillä Design Lab Galleriassa. Teokselle voi tilata kuljetuksen tai noutaa tapahtuman aikana Teosmyyntinäyttelystä. 

Vuoden 2024 tapahtumapaikka, Iittala & Arabia Muotoilukeskuksen Design Lab Galleria, tarjoaa kauniit ja valoisat puitteet taiteen kokemiseen.

— Olemme erittäin iloisia voidessamme tehdä yhteistyötä suomalaisen muotoilualan keskeisen organisaation, Ornamon kanssa. Uskomme vahvasti, että Design Lab Gallerian avara ja valoisa tila on juuri oikeanlainen ympäristö taiteilijoiden ja muotoilijoiden teoksille, kertoo Iittala & Arabia Muotoilukeskuksen toiminnasta vastaava Tuija Makkonen

Vaihtuvia näyttelyitä tarjoava Design Lab Galleria sijaitsee Iittala & Arabia Muotoilukeskuksessa Hämeentiellä, historiallisessa ARABIA135-korttelissa.  Paikasta löytyy myös muotoilun historiaa esittelevä Designmuseo Arabia, Iittalan ja Arabian nykyvalikoimaa tarjoava myymälä, Arabian taideosastoyhdistyksen taiteilijoiden studiot. 

Teosmyyntinäyttely on auki 10.—18.2.2024    
Design Lab Galleriassa 
  
Ma— pe: 11—18  
La: 10—16  
Su: 12—16  
 
Osoite:  
Hämeentie 135 A, 8krs, Helsinki 

Saapumisohjeet 

Design Lab Galleria sijaitsee Arabia135-korttelissa Helsingin Arabianrannassa Hämeentien varrella Arabiankadun ja Muotoilijankadun välissä. Pääsisäänkäynnin osoite on Hämeentie 135 A, Helsinki. Korttelin A-sisäänkäynnin kautta on pääsy Iittala & Arabia Muotoilukeskukseen, ja siellä sijaitsevaan Design Lab Galleriaan kahdeksannessa kerroksessa. Paikalla on opasteet helpottamaan kävijöiden kulkua. 

Design Lab Galleriaan pääsee Helsingin keskustasta autolla noin 10 minuutissa, julkisilla liikennevälineillä vajaassa 30 minuutissa ja polkupyörällä noin 25 minuutissa. 

Raitiovaunut: 6, 8  
Pysäkki: ‘Arabianranta’ 

Bussit: 52, 55, 71, 77N, 78N 
Pysäkki: ‘Arabia’ 
 
Reitit ja aikataulut löydät suoraan HSL:n reittioppaasta.

Tuletko omalla autolla? Lisätiedot pysäköinneistä

Ornamon Teosmyynnin kuva- ja haastattelupyynnöt:
    
Elina Perttula

Viestintäpäällikkö

Ornamo

043 211 0755
elina.perttula(at)ornamo.fi

Kuvia kuraattorista, taiteilijoista ja heidän teoksistaan median käyttöön löytyy mediapankista:  

https://drive.google.com/drive/folders/1W1EdVmP8260ph3sKokN-rRhAWQgMfbuF

www.teosmyynti.fi   

Instagram @teosmyynti