Usein kysytyt kysymykset: KOKO- ja TEK-jäsenyys ja laskutus

Yleistä KOKO-kassan ja TEKin jäseneksi hakemisesta

KOKO- ja TEK-jäsenyys pitää erikseen hakea sen jälkeen, kun sinut on ensin hyväksytty Ornamon jäseneksi.

Ornamo-TEK-opiskelijajäsenyys on ilmainen. TEKissä voit olla vain kerran opiskelijajäsenenä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos haet Ornamo-TEK-opiskelijajäsenyyttä, ja olet joskus jo aiemmin ollut TEK-opiskelijajäsenenä ja eronnut, ei TEK enää hyväksy kohdallasi kuin varsinaisen jäsenyyden.

Kun valmistut, Ornamo-TEK-jäsenyys muuttuu maksulliseksi valmistumista seuraavan kuukauden alusta.

Ornamo-KOKO-jäsenyys on haettavissa, kun olet työsuhteessa, et voi hakea jäsenyyttä esimerkiksi opiskellessasi tai ollessasi vanhempainvapaalla, mutta opiskelija voi hakea esimerkiksi ollessaan kesätyössä. Katso tarkemmat tiedot KOKO-kassan sivuilta.

KOKO-kassan jäseneksi hakeutuvalta pyydetään työsuhde- ja palkkatiedot osana liittymisprosessia.

Milloin KOKO-kassan tai TEKin lasku lähetetään?

Jos olet jo jäsen Ornamon kautta KOKO-kassassa tai TEKissä, saat jäsenmaksulaskun vuoden alussa samaan aikaan Ornamon jäsenmaksulaskun kanssa.

Jos liityt jäseneksi, saat jäsenmaksulaskun liittymisen yhteydessä.

  • KOKO-kassan jäsenmaksulasku laskutetaan sisältäen liittymiskuukauden ja aina vuoden loppuun asti.
  • TEK-jäsenmaksulasku sisältää kuukaudet liittymiskuukautta seuraavan kuukauden alusta vuoden loppuun.

KOKO-kassan jäsenyys aktivoituu vasta kun lasku on maksettu.

Ornamo-TEK-jäsen on oikeutettu alennettuun jäsenmaksuun tietyissä tapauksissa. Katso tarkemmat tiedot TEKin sivuilta. Oikeus alennukseen on todistettava lähettämällä sen osoittava virallinen päätös tai muu vastaava asiakirja.

Voinko maksaa laskun erissä?

Jos haluat maksaa erissälähetä pyyntösi sähköpostitse office(at)ornamo.fi. Laita mielellään viestiisi jo ehdotus sopivista maksueristä ja eräpäivistä. Miettiessäsi sinulle parhaiten sopivia eriä ja eräpäiviä ota huomioon, että maksuerien pitäisi olla etupainotteisia, ei takautuvia.

Kirjaamme ylös sovitun maksuaikataulun ja seuraamme sen toteutumista. Emme lähetä sinulle uutta laskua tai laskuja, vaan käytä saamasi laskun tili- ja viitenumerotietoja erien maksamiseen. Jos lasku katoaa, löydät laskun aina Gruppo ID -apista. Tarvittaessa voit pyytää uuden laskukappaleen office(at)ornamo.fi.

Jos emme heti vastaa lähettämääsi maksusuunnitelmapyyntöön, odota rauhassa, alkuvuosi on ruuhkainen. Käsittelemme pyynnöt saapumisjärjestyksessä ja siinä saattaa mennä tovi, ennen kuin ehdimme vastata sinulle. Asiasta ei koidu sinulle mitään harmia.

Maksusuunnitelmasta on aina sovittava Ornamon kanssa, yksipuolisesti sitä ei voi olettaa syntyneen.

Jos haluat maksaa sovitut erät aikaisemmin, voit tehdä sen omalla päätökselläsi, kun se sinulle sopii. Siitä ei tarvitse ilmoittaa meille. Näemme saapuneet suoritukset ja kirjaamme jäsenlaskun maksetuksi, kun suoritus on kokonaisuudessaan saatu.

Jos maksuaikataulun kanssa tulee ongelmia, ota yhteyttä office(at)ornamo.fi ja katsotaan, löytäisimmekö ratkaisua tilanteeseesi.

Milloin maksumuistutus lähetetään?

Maksumuistutustenvuoro tulee, kun jäsenmaksua ei ole maksettu eikä maksusuunnitelmaa tehty ja noudatettu. Kuten Ornamon jäsenmaksusta, myös KOKO-kassan ja TEKin jäsenmaksuista lähetetään kaksi maksumuistutusta.

Mitä jos lasku jää kokonaan maksamatta?

Jos Ornamo-TEK-jäsenmaksulasku jää maksamatta, maksamattomat ilmoitetaan seuraavan vuoden alussa TEKille ja TEK tekee eropäätöksen.

Jos KOKO-kassan lasku jää maksamatta, maksamattomat ilmoitetaan seuraavan vuoden alussa KOKO-kassalle. KOKO-kassa kontaktoi omien velvoitteidensa mukaisesti maksamattomia jäseniä suoraan ennen kuin päättää kassan jäsenyyden.

Haluan erota Ornamosta. Vaikuttaako eroaminen myös KOKO-kassan ja TEKin jäsenyyteen?

Jos eroat Ornamosta, voit jatkaa kassajäsenyyttä siirtymällä KOKO-kassan suorajäseneksi. Teemme suorajäsenyyspyynnön puolestasi.

Jos haluat eron voimaan heti, palautamme sinulle maksetun KOKO-kassan jäsenmaksuosan erokuukautta seuraavasta kuukaudesta vuoden loppuun saakka ja jos olet siirtynyt suorajäseneksi, KOKO-kassa lähettää sinulle vastaavasti uuden laskun. Samalla tavalla palautamme kesken vuoden erotessasi loppuvuoden TEK-jäsenmaksuosan.

Jos olet jo maksanut Ornamon, KOKO-kassan ja/tai TEKin jäsenmaksun koko vuodelta, ja haluat, että Ornamon jäsenyys päättyy vuoden lopussa, voimme sopia, että siirryt KOKO-kassan suorajäseneksi seuraavan vuoden alussa. Samoin TEK-jäsenyys voidaan sopia päättyväksi vuoden lopussa.