Usein kysytyt kysymykset: opiskelijajäsenyys, jäsenmaksut ja laskutus

Olen valmistumassa. Miten toimin?

Opiskelijat ovat antaneet arvion valmistumisajastaan liittymisensä yhteydessä. Tämä kuitenkin usein muuttuu. Jos sinut on merkitty valmistuvaksi vuonna 2022, etkä ole ilmoittanut muutoksista, siirryt varsinaiseksi jäseneksi automaattisesti vuoden 2023 alusta ja saat varsinaisen jäsenen jäsenmaksulaskun.

Monille tämä tulee yllätyksenä, vaikka asiaa on tiedusteltu sähköpostitse ennen vuoden loppua. Kesken vuoden valmistuvat voivat olla opiskelijajäsenen hinnalla vuoden loppuun asti. Ilmoita valmistumisestasi office(at)ornamo.fi

Kauanko opiskelijajäsenyys voi kestää?

Voit olla opiskelijajäsenenä enintään kuusi vuotta. Aikaa laskettaessa huomioidaan ne vuodet, jolloin olet saanut opiskelijajäsenen laskun. Kuudennen vuoden jälkeen siirryt automaattisesti seuraavan vuoden alusta varsinaiseksi jäseneksi ja saat varsinaisen jäsenen laskun.

Kuinka pitkä laskun maksuaika on?

Laskun maksamiseen sinulla on 14 päivän maksuaika. Muista maksaa suoritus laskussa ilmoitetulle tilille käyttäen laskussa mainittua viitenumeroa.

Voinko maksaa laskun erissä?

Jos haluat maksaa erissä, lähetä pyyntösi sähköpostitse office(at)ornamo.fi. Laita mielellään viestiisi jo ehdotus sopivista maksueristä ja eräpäivistä. Miettiessäsi sinulle parhaiten sopivia eriä ja eräpäiviä ota huomioon, että maksuerien pitäisi olla etupainotteisia, ei takautuvia. Esimerkiksi 180 euron jäsenmaksu voitaisiin jakaa kolmeen erään seuraavasti:

  1. erä      60 eur               2/2023
  2. erä      60 eur               4/2023
  3. erä      60 eur               6/2023

Yllä oleva malli on vain yksi ratkaisu, ja käytännössä sovimme hyvin monenlaisia maksueriä ja eräpäiviä. Pienimmillään jäsenmaksu on jaettu kuukausieriin.

Kirjaamme ylös sovitun maksuaikataulun ja seuraamme sen toteutumista. Emme lähetä sinulle uutta laskua tai laskuja, vaan käytä saamasi laskun tili- ja viitenumerotietoja erien maksamiseen. Jos lasku katoaa, löydät laskun aina Gruppo ID -apista. Tarvittaessa voit pyytää uuden laskukappaleen office(at)ornamo.fi.

Jos emme heti vastaa lähettämääsi maksusuunnitelmapyyntöön, odota rauhassa, alkuvuosi on ruuhkainen. Käsittelemme pyynnöt saapumisjärjestyksessä ja siinä saattaa mennä tovi, ennen kuin ehdimme vastata sinulle. Asiasta ei koidu sinulle mitään harmia.

Maksusuunnitelmasta on aina sovittava Ornamon kanssa, yksipuolisesti sitä ei voi olettaa syntyneen.

Jos haluat maksaa sovitut erät aikaisemmin, voit tehdä sen omalla päätökselläsi, kun se sinulle sopii. Siitä ei tarvitse ilmoittaa meille. Näemme saapuneet suoritukset ja kirjaamme jäsenlaskun maksetuksi, kun suoritus on kokonaisuudessaan saatu.

Jos maksuaikataulun kanssa tulee ongelmia, ota yhteyttä office(at)ornamo.fi ja katsotaan, löytäisimmekö ratkaisua tilanteeseesi.