Työharjoittelu mielessä?

Mistä hyvä työharjoittelu syntyy -banneri | Instalive-tapahtuma

Kirjavat työharjoittelukäytännöt puhuttavat. Ornamo järjestää Instaliven aiheesta: Mistä hyvä työharjoittelu syntyy? Keskustelemassa Kakadun ja Silvanan Milka Tulinen työnantajan edustajana ja opiskelijoiden äänenä Anni Koivisto Lahden muotoiluinstituutista. Lämpimästi tervetuloa mukaan keskustelemaan hyvistä työharjoittelukäytännöistä 8.2. klo 15.30-16.00 @ornamory !

Julkaisimme myös korkeakouluharjoittelijoiden ja työnantajien käyttöön muotoilualan harjoittelupalkkasuositukset, joiden tarkoituksena on toimia ohjenuorana harjoittelun tai kesätyön palkkausta mietittäessä.  

Harjoittelu on monelle opiskelijalle tärkeä ensiaskel uralla ja tilaisuus soveltaa koulussa opittuja taitoja työelämässä. Työnantajille harjoittelijat puolestaan tuovat viimeisintä tietoa ja osaamista muotoilun oppilaitoksista. 

Kohtuullinen korvaus työnantajalle tehdystä tuottavasta työstä rakentaa positiivista kuvaa toimialasta, antaa arvoa nuorten muotoilijoiden työlle ja tukee myös tulevaisuuden palkkakehitystä.

Vaikka harjoittelussa odotuksena on työnantajalta saatu tuki ja ohjaus, lähtökohtana on, että opiskelija tekee tuottavaa työtä yrityksessä muiden työntekijöiden tavoin. 

’’Ornamo ei suosittele ilmaisen työharjoittelun tekemistä, ellei harjoittelu ole puhtaasti työhön tutustumista ilman mitään tulosodotuksia tai työvelvoitteita’’, Ornamon juristi Iiris Adenius sanoo.

Lue lisää lehdistötiedotteesta

Ornamo logo

Harjoittelijoiden palkkasuositukset

Harjoittelu on monelle opiskelijalle tärkeä ensiaskel uralla ja tilaisuus soveltaa koulussa opittuja taitoja työelämässä. Työnantajille harjoittelijat tuovat uutta tietoa ja osaamista muotoilualan oppilaitoksista. Vaikka harjoittelussa…
Sivu
23.11.2022