Miltä näyttävät muotoiluratkaisut koronaviruskriisiin?

Studio Puisto Arkkitehtien ja Made by Choicen suunnittelema 'Space of Mind' voidaan sijoitaa takapihalle, kaupunkipihalle, kattoterassille tai luontoon.
Studio Puisto Arkkitehtien ja Made by Choicen suunnittelema 'Space of Mind' voidaan sijoitaa takapihalle, kaupunkipihalle, kattoterassille tai luontoon. Kuvat: Studiopuisto.fi

Helsinki Design Weekly ja Ornamo jatkavat myönteisten muotoiluratkaisujen keräämistä: kuinka muotoilu voi auttaa näinä vaikeina aikoina? Kuvakooste esittelee tähän mennessä syntyneitä ratkaisuja.

Bloft Design Labin ja Maker 3D:n tuotekehitys tapahtuu virtuaalisesti. Kuva: Maker 3D

Bloft Design Lab ja Maker 3D: suojavarusteet terveydenhuollon ammattilaisille

Bloft Design Labin suunnittelemat suojavarusteet terveydenhuollon ammattilaisille syntyvät 3D-tulostamalla. Lue lisää.

’Space of Mind’ koostuu itsenäisistä osista, joita voidaan uudelleenkäyttää tai kierrättää. Kuva: Studiopuisto.fi

Studio Puisto Arkkitehdit ja Made by Choice: Space of Mind

Studio Puisto Arkkitehtien ja Made by Choicen suunnittelema ’Space of Mind’ on itsenäinen tila, jota voidaan käyttää esimerkiksi kotitoimistona, kirjastona, kuntosalina tai vierashuoneena. Lue lisää.

Voglia ja Puro Design valmistavat suojatakkeja sekä -päähineitä terveydenhuollon ammattilaisille. Kuva: Voglia.fi

Voglia ja Puro Design: suojavaatteita sairaanhoitopiirille

Voglia ja Puro Design yhdistivät voimansa ja alkoivat valmistaa kestäviä suojavaatteita Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirille. Lue lisää.

Säädettävää FEM-työpöytää voi käyttää istuen tai seisten. Kuva: Riikka Kantinkoski, Made by Choice

Fyra ja Made by Choice: FEM by Fyra

Sisustusarkkitehdit SIO:n valitsema vuoden 2020 sisustusarkkitehtitoimisto Fyra lanseerasi monikäyttöisen kotityöpisteen, joka on suunniteltu yhteistyössä Made by Choicen kanssa. Lue lisää.

Hakolan Ystävät-mallistoon kuuluvat Lundia, Eero Aarnio Originals, Lapuan Kankurit, Peltola, Lokal, Hetkinen, Kind For Dogs, Himmee, Poiat, Made By Choice, Katriina Nuutinen ja éN Hats. Kuva: Hakola

Hakola: Ystävät-mallisto

Hakola avasi verkkokauppansa ilmaiseksi myyntikanavaksi korkeatasoisille suomalaisille designtuotteille, joiden kaupankäynti kivijalassa romahti. Lue lisää.

ScreenIT Health & Care lattiaseinäkkeen vinyylipinta tekee siitä helpon ja nopean puhdistaa sekä desinfioida. Kuva: Götessons

Götessons: ScreenIT Health & Care

Götessonsin suunnittelema ScreenIT Health & Care -sairaalaseinäke saatiin tuotantoon vain kolmessa päivässä. Lue lisää.

Kyrö Distilleryn käsidesin valmistus alkoi maaliskuussa. Kuva: KoskiSyväri

Kyrö Distillery: Käsidesi

Eteläpohjanmaalainen tislaamo Kyrö Distillery kehitti oman käsidesin, jonka avulla yritys on onnistunut välttämään lomautukset. Lue lisää.

Studio ja galleria UDUMBARA:n Covid 19 -ruukkuja. Kuva: Eva Spoof, UDUMBARA

Udumbara: COVID19 response

Studio ja galleria UDUMBARA:sta tunnettu Eva Spoof suunnitteli sarjan Covid-19 kukkaruukkuja. Spoof lahjoittaa jokaisesta ruukkuostoksesta 10€ UNICEF:in Empty Bowls -hätäapurahastoon. Projektia voi seurata hashtagilla #udumbara_covid19_response.

Bobolassa leikitään salapoliiseja. Verkkosivusto on luotu lapsiperheiden avuksi ja kaikille muotoilusta ja luovasta tekemisestä kiinnostuneille. Kuva: Bobola.fi

Studio Finna: Bobola

Studio Finnan suunnittelema Bobola on verkkosivu, johon ilmestyy joka päivä uusi muotoiluun, arkkitehtuuriin tai taiteeseen liittyvä tehtävä tai puuha.  Lue lisää.

Studio LA/ME:n Alva suunniteltiin alunperin studiokäyttöön. Kuva: Studio LA/ME

Studio LA/ME: Alva

Laura Meriluodon Studio LA/ME:n Alva on ovenkahva, jonka avulla ovi voidaan avata käsien lisäksi kyynerpäillä, lanteilla tai polvilla. Lue lisää.

Kerro meille, millaisia ratkaisuja olet keksinyt ja kehittänyt koronaviruskriisin keskellä! Keksitkö uuden tuotteen, avasitko uuden jakelukanavan palveluillesi tai tuotteille, teitkö materiaali-innovaation tai helpotatko ihmisten arkea muotoilusi avulla? Mikä on uusi ideasi? Tai onko jokin aiempi ratkaisu noussut uuteen arvoon?

Haastamme koko alan mukaan talkoisiin hashtageilla #muotoiluratkaisut #designsolutionsfinland ja #covid19. Hae mukaan täällä.