Muotoilun uusi tunnustuspalkinto – kerro meille suosikkiehdokkaasi

Ornamo Award -banneri musta

Muotoilun uusi tunnustuspalkinto nostaa esille vuosittain muotoilun kärkijoukon. Ehdota
omia suosikkejasi vuoden 2022 Ornamo Award -tunnustuspalkinnon saajiksi! Vinkkaajien kesken arvotaan 250 euron arvoinen lahjakortti Finnish Design Shopiin.

Tänä vuonna palkitaan taitavimmat osaajat mm. vastuullisuuden, muotoilujohtajuuden ja muotoilun hyödyntämisen saralla. Palkinnon tarkoituksena on esitellä muotoilun monipuolisuutta ja arvoa, osoittaa muotoilun vaikuttavuutta ja pitää yllä muotoilijoiden osaamisen laatua. Voit ehdottaa vuoden 2022 muotoilun kärkijoukkoon mielestäsi sopivia ehdokkaita, jotka ovat Ornamon jäseniä. Voit ehdottaa myös itseäsi palkinnonsaajaksi. Tutustu Ornamon jäseniin Finnishdesigners.fi -palvelussa. Palkinnonsaajat julkistetaan syksyllä. Palkintokategoriat ja kriteerit on kuvattu tarkemmin alla.

Muotoilun kärkijoukko 2022

Muotoilun edistysaskel 

Muotoilun edistysaskel myönnetään ympäristöystävällisyyttä edistävästä vastuullisuuden teosta tai osoituksesta. Palkinnonsaaja on kyennyt työssään aidosti vaikuttamaan kestävien ratkaisujen, tuotteiden tai palvelujen syntyyn juuri tässä ajassa. Palkittu on osoittanut tinkimätöntä tahtoa ja kykyä viedä kestävyys- ja vastuullisuusajattelua muotoilun avulla eteenpäin yrityksessä, organisaatiossa tai omassa toiminnassaan muotoilijana.

Kategorian voittanut saa Ornamo-säätiön myöntämän 5 000 euron rahapalkinnon.

Muotoilun suunnannäyttäjä  

Muotoilun suunnannäyttäjä myönnetään rohkealle päätöksentekijälle. Palkinnonsaaja on muotoilujohtaja, joka on rakentanut onnistuneesti muotoilukulttuuria organisaatiossa ja jolla on poikkeuksellinen kyky luoda kehittymiseen ja kasvuun kannustava työympäristö.

Kategorian voittanut saa Ornamo-säätiön myöntämän 1 500 euron rahapalkinnon.

Muotoilun hyödyntäjä

Muotoilun hyödyntäjä myönnetään organisaatiolle tai yritykselle, joka soveltaa muotoilua strategisesti ja menestyksekkäästi, jopa
yllättävällä tavalla. Tämän kategorian voittanut saa Timo Sarpanevan suunnitteleman Ornamo-pallon. Tunnustusta on jaettu vuodesta 1961. Aiemmat Ornamo-pallon saaneet löydät täältä.

Palkintoehdokkaita voi ehdottaa 25.5.2022 saakka.

Ornamo Award -logo

Ornamo Award

Mikä Ornamo Award?Ornamo Award on muotoilijoille myönnettävä arvostettu tunnustus.  Vuonna 2022 uudistettu Ornamo Award myönnetään vuosittain erityisistä ansioista muotoilun osaamisen, kehittämisen, johtamisen tai hyödyntämisen…