Ehdota Ornamo-palkintoehdokasta vuodelle 2020

Ornamo Palkinnolla palkitut

Kolme Ornamo-palkinnon voittajaa kertoo, miten tunnustus on vaikuttanut heidän elämäänsä. Minkälaisia ehdokkaita he toivoisivat näkevänsä ensi vuodelle?

Renata Jakowleff: Täysiverinen taiteilija esiin

”Olen saanut Ornamo-palkinnon kautta uskottavuutta. Palkintoa noteerataan alaa laajemmalti ja nimi jää ihmisten mieleen positiivisessa valossa. Itselleni palkinto oli ensisijaisesti tunnustus. Viesti työni arvostamisesta on minulle todella tärkeää.

Mielellään näkisin ehdokkaana täysverisen taiteilijan. Ehdotan itsekkäästi lasialan tekijää, koska lasi on niin marginaalissa, vaikka alalla tapahtuu paljon. Meillä on hienoja muotoilun tai lasitaiteen koulutusta saaneita tekijöitä, ja alalle on tullut paljon myös uusia taiteilijoita kuvataiteen kentältä, joten dialogia mielestäni on.”

– Vuoden 2018 voittaja, lasitaiteilija ja muotobetoni-innovaation kehittänyt Renata Jakowleff

Mikko Koivisto: Ratkaisijat jalustalle

”Olin palkinnostani todella otettu ja onnellinen erityisesti siitä, että sain tunnustusta työstäni oman alan kollegoilta. Palkinto kannusti jatkamaan yhä innokkaammin palvelumuotoilun kehittämistä ja sen käytön lisäämistä. Uskon, että palkinto lisäsi tietoisuutta palvelumuotoilusta.

Haluaisin nähdä ehdokkaita, jotka yrittävät muotoilun avulla löytää ratkaisuja yhteiskunnallisesti merkittäviin ongelmiin, kuten ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Lisäksi toivon ehdokkaita, jotka ovat ryhtyneet hyödyntämään keinoälyä muotoilussa ja ovat sitä kautta uudistamassa muotoilua.”

– Vuoden 2017 voittaja, palvelumuotoilija Mikko Koivisto

Pasi Pennanen: Ehdolle vaikka vastavalmistunut

”Arvostan suuresti Ornamo-palkintoa. Olen siitä vieläkin kovin kiitollinen. Palkinto toi aikanaan paljon positiivista pöhinää. Esiinnyin silloin televisiossa CNN-uutiskanavaa myöten. Asiakkaani hehkuttivat palkintoa ja tätä kautta sain näkyvyyttä.

Toivoisin ehdokkaaksi luovia yrittäjätyyppisiä henkilöitä, vaikka vastavalmistuneitakin, jos heidän joukostaan on jollain tavalla poikkeuksellisia yksilöitä. Tällainen voisi olla vaikkapa pelintekijä, jolla on fantastinen visuaalinen tulokulma.”

– Vuoden 2016 voittaja, automuotoilija Pasi Pennanen


Voita lahjakortti Finnish Design Shopiin!

Kuka ansaitsee arvostetun paikan Ornamo-palkintoehdokkaiden joukossa vuonna 2020? Ehdota meille Ornamo-palkintoehdokasta 31.1.2020 ja voita lahjakortti Finnish Design Shopiin. Arvomme kaikkien ehdottajien kesken kaksi 150 euron arvoista lahjakorttia muotoilun verkkokauppaan.

Ornamo-palkintoehdokkuuden kriteereitä ovat ajankohtaisuus, innovatiivisuus, kansainvälisyys ja merkittävyys muotoilun kentällä. Ornamo-palkinto on muotoilualan arvostettu tunnustus, jolla Ornamo palkitsee vuosittain ornamolaisia muotoilijoita ja taiteilijoita. Palkinto tekee näkyväksi ajankohtaista muotoilua ja taideteollista taidetta. Sen tavoitteena on nostaa muotoilun merkitystä yhteiskunnassa sekä tuoda ajankohtaista muotoilusaamista yleiseen keskusteluun. Palkinnon suuruus on 5 000 euroa.

Jo palkintoehdokkuus on itsessään arvostettu tunnustus, sillä valinta perustuu muotoilualan asiantuntijoiden kaksivaiheiseen vertaisarviointiin. Ornamon hallitus valitsee ehdotuksista kolme finalistia Ornamo-palkintoehdokkaiksi.

Ehdokkaiden on oltava Ornamon jäseniä. Tutustu Ornamon jäseniin täällä. Aiempien vuosien ehdokkaat ja palkitut löytyvät täältä. Huom. voit asettaa myös itsesi ehdolle.

Ehdota suosikkiasi Ornamo-palkintoehdokkaaksi 31.1.2020 mennessä täyttämällä sähköinen lomake täällä.