Ornamon syksyn ohjelma herättää keskustelua luovasta taloudesta ja tuo yhteen nuoria muotoilijoita ja bisnesosaajia

Ihmisiä kävelemässä toimiston käytävällä. Kuvituskuva.

Design or Die: Aineettomat oikeudet muotoilualan mikroyritysten liiketoiminnassa

Aika: keskiviikkona 29.8. klo 9–11
Paikka: Emil Aaltosen museo, Mariankatu 40, Tampere

On tyypillistä, että aineeton omaisuus muodostaa muotoilualan yrityksen arvosta suuren osan. Mutta miten erilaiset aineettomat oikeudet liittyvät aineettoman omaisuuden suojaamiseen, hyödyntämiseen ja arvonnousuun? Entä kuinka tästä suojaamisesta ja hyödyntämisestä käytännössä sovitaan muotoiluyrityksen liiketoiminnan kannalta optimaalisella tavalla, huomioiden etenkin erilaiset riskit ja hinnoitteluun liittyvät näkökohdat? Ornamon koulutuksessa haetaan vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Citydrivers Miniforum

Aika: perjantai 7.9 klo 15–17
Paikka: Helsingin kaupungin kaupungintalo, Eteläesplanadi 11–13

”Yhdenvertaisuus kilpailuedun lähteenä – Asiakaslähtöisyys puheista tekoihin huomioimalla erityisryhmät ja ikääntyneet” on saavutettavuutta, esteettömyyttä ja Design for All -suunnittelua edistävä palvelumuotoilun seminaari Helsinki Design Week – tapahtuman yhteydessä. Tule mukaan kuulemaan inspiroivia esimerkkejä meiltä ja muualta, sekä kokemaan kuinka palvelumuotoilu ja luova osaaminen voidaan yhdistää. Tilaisuus on maksuton mutta edellyttää ilmoittautumista. Ilmoittaudu täällä.

Ornamo Habitaressa

Aika: 12.–14.9.
Paikka: Habitare, Helsingin messukeskus, Messuaukio 1, Helsinki

Ornamo on mukana Habitaressa omalla osastolla 3a39 12.–14.9. Keskiviikkona ja torstaina voit tulla moikkaamaan osastollemme Ornamon viestintää, perjantaina osastollamme on tavattavissa SIOn pääsihteeri Minna Borg klo 10–13 ja Ornamon tuore taiteen asiantuntija Miisa Pulkkinen klo 13–16.  Tule tervehtimään ja kysymään lisää Ornamon toiminnasta ja palveluista!

Habitare Design your Pitch – Pitch Your Design

Aika: 10.–13.9.
Paikka: Messukeskus, Messuaukio 1, Helsinki

Tämän päivän maailmassa ei riitä, että onnistuu luomaan täydellisiä tuotteita tai palveluja, vaan ratkaisevaa on se, että löytää oikeat ostajat, kumppanit, sijoittajat ja/tai markkinat niiden myymiseksi. Design Your Pitch – Pitch Your Design -workshop on suunnattu suunnittelijoille, muotoilijoille, taiteilijoille ja muotoiluopiskelijoille. Se auttaa pitchaamaan eli myymään luomuksesi ostajille, kumppaneille ja sijoittajille. Workshop huipentuu pitchauskilpailuun yleisön edessä Habitaren Arena-lavalla 13.9. Workshopin on järjestänyt Aalto ENT yhdessä HabitarenDesign Forum Finlandin, Ornamon ja Finlaysonin kanssa.

Workshop on ilmainen, mutta paikkoja on rajoitetusti. Lue lisää ja hae mukaan!

#pitchyourdesign

SIO: Vuoden sisustusarkkitehdin julkistus ja paneelikeskustelu

Aika: tiistaina 11.9. klo 12
Paikka:
ID Helsinki: Tapahtumakeskus Telakka, Hernesaari, Helsinki

Sisustusarkkitehdit SIOn vuoden sisustusarkkitehti julkistetaan ID Helsinki -tapahtumassa tiistaina 11.9.

Designvuosi 2018 -julkaisun julkistustilaisuus

Aika: keskiviikkona 12.9. klo 11
Paikka: Habitare: Messukeskus, Messuaukio, Helsinki

Suomalaista muotoilua esittelevä Designvuosi 2018 -julkaisu on visuaalinen kokonaisuus, jossa suunnittelijat pääsevät esittelemään itseään ja töitään. Designvuosi 2018 julkistetaan Habitaressa keskiviikkona 12.9.

Tutustu aikasempaan Designvuosi 2017 -julkaisuun.

Design Business Date 2018

Aika: perjantaina 14.9. klo 17–22.
Paikka: Maria 01, Lapinlahdenkatu 16, Helsinki

Kiinnostaako sinua oman yrityksen perustaminen? Onko sinulla jo oma yritys, mutta kaipaat kumppaniksesi bisnesosaajaa? Muotoilu <3 Bisnes Date 2018 kutsuu nuoret muotoilijat ja bisnesosaajat verkostoitumaan bileiden merkeissä. Tule mukaan verkostoitumaan ja kuulemaan inspiroivia esimerkkejä ja mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja yrittämisestä. Tilaisuus on englanniksi.

Katso tarkempi ohjelma ja ilmoittaudu mukaan!

Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa.

#designbusinessdate #designlovesbusiness

Muotoilun Skidiakatemia -työpajat: #olerohkea

Aika: 15.–16.9. klo 10–16
Paikka:
Kattilahalli, Suvilahti, Helsinki

Designmuseon ja Ornamon Muotoilun Skidiakatemiassa lapset tutustuvat muotoiluun ja ratkaisevat erilaisia suunnitteluhaasteita yhdessä muotoilun alan ammattilaisten kanssa. Työskentelyssä käytetään apuna muotoiluprosessia ja työkaluja, joihin kuuluvat uteliaisuus, empatia, ideointi, luonnostelu, prototyyppi ja testaus. Muotoilun Skidiakatemiassa haluamme herättää lapsen uteliaisuuden ja luontaisen halun oppia. Lapsilähtöisesti suunnitellut tehtäväkokonaisuudet tukevat luovaa ajattelua ja innostavat oppimaan lisää. Koska oppimista tapahtuu kaikkialla, kutsummekin kaikki lapset perheineen mukaan ja ryhtymään muotoilijoiksi!

Lue lisää Muotoilun Skidiakatemia -työpajoista. 

Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa.

#olerohkea

Vaikuttajatilaisuus: Luovan talouden PechaKucha

Aika: maanantaina 25.9. klo 16.30–18.
Paikka: Kansallismuseo, Mannerheimintie 34, Helsinki

Mitä aineeton arvo on ja kuinka se muutetaan tulovirraksi? Miksi ja miten luovaa taloutta pitäisi edistää? Päättäjille ja vaikuttajille suunnatussa tilaisuudessa visuaaliset alat luovat katsauksen taloudessa hyödyntämättömään potentiaaliin. Mukaansatempaavassa tilaisuudessa nähdään myös taiteen ja muotoilun ykkösnimiä. Tilaisuuden järjestävät: Grafia, Kuvasto ja Ornamo yhteistyössä Kansallismuseo ja Helsinki Design Week.

Kutsuvierastilaisuus.

Design or Die: Price Setting & Networking

Aika: torstaina 11.10. klo 16–18
Paikka:
Ornamo, Annankatu 16 B 35–36, Helsinki

Do you have problems in price determination for your design work? What should you know about licensing your Intellectual Property Rights? Join the workshop and learn from each other! This networking event is meant for entrepreneurs and freelancers. The event is hosted in English.

Ornamon Design Joulu 2018

Aika: 7. –9.12. Avoinna perjantaina klo 15–19, lauantaina klo 10–19 ja sunnuntaina klo 10–18.
Paikka
: Kaapelitehdas: Merikaapelihalli, Puristamo ja Valssaamo, Tallberginkatu 1, Helsinki.

Ornamon Design Joulu kokoaa kotimaisen designin ja taidekäsityön ammattilaiset myymään tuotteitaan Helsingin Kaapelitehtaalle itsenäisyyspäivän jälkeisenä viikonloppuna. Tapahtumassa on esillä suomalaista huippumuotoilua ja taidekäsityötä, muotia, kodin tekstiilejä ja käyttöesineitä sekä grafiikkaa niin tunnetuilta muotoilijoilta ja taidekäsityöläisiltä kuin uusilta lupauksilta sekä muotoilun opiskelijoilta. Tänä vuonna Ornamon Design Joulu saa myös uutta maustetta, kun mukaan kutsutaan ensi kertaa ulkomainen kutsuvieras. Kutsun ovat saaneet virolaiset muotoilijat, jotka juhlivat tänä vuonna maansa satavuotista historiaansa.

Lue lisää Ornamon Design Joulusta.

#ornamondesignjoulu