Työhuoneella: Hanna-Kaarina Heikkilä

Hanna-Kaarina Heikkilä on kotonaan liikkeessä ja työhuonekin tuntuu olevan parhaillaan maailmalla. Kuva: Sirkku Saariaho
Hanna-Kaarina Heikkilä on kotonaan liikkeessä ja työhuonekin tuntuu olevan parhaillaan maailmalla. Kuva: Sirkku Saariaho

Ikean design-tiimissä työskentelevän muotoilijan työtila sijaitsee Ruotsin Älmhultissa. Usein työhuone tuntuu kuitenkin olevan enemmän maailmalla.

Olen arkkitehtitaustainen muotoilija. Tällä hetkellä työskentelen Ikean in-house design-tiimissä Ruotsin Älmhultissa. Päädyin tänne ihan out of the blue. Minuun otettiin yllättäen yhteyttä ja tiedusteltiin, että kiinnostaisiko tällainen työtarjous. Ajattelin, että tämä on hyvä mahdollisuus nähdä tuotantoa skaalassa, oppia, miten tuotekehitysprosessi etenee näin isossa talossa.

Minulla on meneillään todella monenlaisia projekteja. Teen kalustesuunnittelua, teollista muotoilua ja lisäksi paljon printtisuunnittelua ja pienesineitä. On kivaa, että skaala on monipuolinen.

Työskentelen täällä Älmhultissa avokonttorissa. Designtiimimme on melko pieni, siihen kuuluu 15 suunnittelijaa. Samassa tilassa työskentelee myös markkinointipuolen ihmisiä. Tykkään siitä, että ympärilläni on porukkaa. Voin helposti keskustella kollegoiden kanssa ja kysyä heiltä mielipiteitä.

Työnkuvaani kuuluu paljon matkustelua, sillä Ikealla töitä tehdään eri puolille maapalloa. Nyt olen lähdössä useaksi viikoksi Aasiaan tehdaskäynneille. Olen kotonani liikkeessä ja tuntuukin, että työhuoneeni on parhaimmillaan ympärilläni, maailmalla. Myös ideoita voi syntyä ihan missä vain.

Hanna-Kaarina Heikkilän työ Keshiki on esillä Ornamon ja Designmuseon juhlanäyttelyssä Enter and Encounter – Kutsu huomiseen. Designmuseo 24.3.–22.10.2017. Keshiki on valaisimiksi suunnitelluista lasiteoksista koostuva installaatio.