Veikkauksen vaatesuunnittelukilpailuun 42 ehdotusta – ”Olemme todella tyytyväisiä tasoon ja määrään”

Paperipinkkoja kahden vihreän tuolin päällä
Vaatesuunnittelikilpailuun osallistui 42 ehdotusta. Kuva: Veikkaus.

Veikkaus Oy:n järjestämä Mahdollisuuksia 2018 -vaatesuunnittelukilpailu etenee kohti voittajan valintaa. Kilpailuun tuli kaikkiaan 42 ehdotusta, joista henkilökuntaraati on nyt valinnut suosikkinsa. Voittaja julkistetaan 28.3. Vaatesuunnittelukilpailu on toteutettu yhteistyössä Teollisuustaiteen Liitto Ornamon kanssa.

– Olemme todella tyytyväisiä ehdotusten tasoon ja määrään. Suunnittelijat olivat tutustuneet hyvin Veikkauksen toimintaan ja myös vierailleet pelipaikoissa paikan päällä hakemassa vaikutteita, Veikkauksen palvelupäällikkö Ville Mikkonen kiittelee.

8-henkiseen palkintolautakuntaan kuuluu Veikkauksen edustajien lisäksi kaksi Ornamon nimeämää vaatesuunnittelijaa. Ornamon edustajia ovat vaatesuunnittelija Jasmine Julin-Aro ja vaatesuunnittelija Anna Ruohonen.

Yhdeksän työtä erottui edukseen

Eri puolilta Suomea koottu Veikkauksen henkilökuntaraati kokoontui 12.3. arvioimaan kilpailuehdotuksia. Raati tutustui töihin tarkoin ja pisteytti ne ennalta sovittujen kriteerien mukaisesti. Arvioinnissa painotettiin muun muassa asukokonaisuuden kustannustehokkuutta, helppohoitoisuutta, käytännöllisyyttä ja sopivuutta eri pelipaikkojen brändeihin.

– Yhdeksän työtä erottui selvästi edukseen. Niille tehtiin uusi arviointikierros ja pisteytys, jonka jälkeen henkilöstön edustajilla oli oma näkemyksensä kolmesta parhaasta ehdotuksesta, Mikkonen kertoo.

– Parhaiden valinta oli tosi mielenkiintoinen urakka, sillä suunnittelijat olivat käyttäneet töihin paljon aikaa ja ajatusta. Itse pidin monessa työssä erityisesti värien käytöstä, raatiin osallistunut asiakaskokemusvastaava Suvi Röyskö toteaa.

Seuraavaksi varsinainen palkintolautakunta käy läpi henkilöstöraadin arviot ja tekee lopullisen päätöksen kilpailun voittajasta. Mahdollisuuksia 2018 -kilpailun pääpalkinto on 10 000 euroa, toiselle sijalle tullut palkitaan 3 000 eurolla ja kolmas 2 000 eurolla.

Lue koko tiedote Veikkauksen sivuilta.