Ornamo ry on vuonna 1911 perustettu muotoilualan asiantuntijajärjestö. Ornamo kehittää muotoilijan ammattia ja vaikuttaa muotoilun asemaan yhteiskunnassa.

Jäsenistömme koostuu korkeakoulutetuista ammattilaisista, jotka työskentelevät muun muassa sisustusarkkitehtuurin, teollisen muotoilun, kaluste-, tekstiili- ja vaatesuunnittelun, pakkaussuunnittelun, palvelumuotoilun, muotoilukasvatuksen, digitaalisen suunnittelun sekä taidekäsityön ja taiteen aloilla.

Artikkeli

KOKO-kassan jäsenille: ohjeet lomautuksen varalta

KOKO-kassa on päivittänyt ajantasaiset ohjeet jäsenilleen. KOKO-kassalla on kattavat varautumissuunnitelmat sekä koronaviruksen että hakemusmäärien nopean kasvun varalle. Asiakaspalvelu auttaa normaaliin…

Lue lisää

@ornamory Instagram feed for @ornamory

  • Opiskelija, pidä huoli oikeuksistasi myös kesäduunissa! ☝️ Kesäduunari-info palvelee läpi kesän 28.8. asti kaikkia kesätyöntekijöitä esimerkiksi työsopimukseen, palkkaukseen, lomakorvauksiin tai työaikoihin liittyvissä asioissa.

Maksuttoman palvelun tavoitat
📞 numerosta 0800 179 279 ma-pe klo 9-15
📱 Whatsappissa 040 747 1571
💻 www.kesaduunari.fi

Jäitkö ilman kesätöitä tai jouduitko lomautetuksi? Ornamon jäsenenä ovat asiantuntijamme sekä Ornamon lakimiehen neuvontapalvelut tukenasi ympäri vuoden työelämän joka tilanteessa. Jäsenenä voit liittyä myös KOKO-työttömyyskassaan. Nyt kannattaa liittyä, sillä opiskelijajäsenyys on ainoastaan 50 € / vuosi!
  • Sukella muotoilun opinnäytetyönäyttelyihin kotisohvalta! 💫 Lahden Muotoiluinstituutin (@labfinland) opinnäytetyönäyttely (@mi_degreeshow) järjestetään tällä kertaa täysin virtuaalisena Instagramissa. #Spectrum-näyttelyssä on esillä muun muassa videoanimaatioita, käyttöliittymäsuunnittelua, erilaisia ajoneuvomalleja, musiikkivideoita, yritysten uudistettuja brändi-ilmeitä sekä esimakua vaatemallistoista.

Turun Ammattikorkeakoulun (@turkuamk) muotoilijaopiskelijoiden itse järjestämä #Versot2020 sisältää lopputöiden lisäksi virtuaalisia workshopeja, joissa kuka tahansa voi kokeilla siipiään muotoilijana. Näyttelyn löydät osoitteesta: www.versot2020.com. Kuva: Taisia Alexeeva (@tais.atelier), puettava muotoilu, kierrätetyn denim-kankaan mahdollisuudet vaatetuksessa. Teos on mukana Lahden muotoiluinstituutin kevätnäyttelyssä. #muotoiluratkaisut #designsolutionsfinland #covid19 #muotoiluinstituutti #turunamk #mi_degreeshow
  • Mitä tarkoittaa riittävän hyvä työ ja ura? Miten vetää rajat työlle tai välttää työuupumus? Huomisella Ornamo-aamiaisella luova johtaja ja joogaopettaja Aurora Airaskorpi (@aukkikorpi) jakaa omat oivalluksensa kestävästä työstä ja urasta ja tarjoaa työkaluja oman riittävän hyvän työn ja uran määrittämiseen. Airaskorpi on pohtinut näitä kysymyksiä ja kirjoittanut kirjan Riittävän hyvä – selviytymisopas työelämään (S&S), jonka kappale arvotaan aamupalalle osallistujien kesken. 
Osallistumislinkin saat ilmoittautumalla: https://bit.ly/2zCJQIc tai verkkosivujemme kautta. Nähdään huomenna klo 9:30! 🤗

Kuva: Terhi Korhonen
  • Huomenna torstaina 7.5. Ornamo-aamiaisen teemana ovat Yksinyrittäjyys ja verkon mahdollisuudet. 💻👍 Millaisia verkkoratkaisuja ornamolaiset ovat keksineet koronatilanteen aikana oman yritystoiminnan ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi? Miten parantaa omien verkkopalvelujensa käyttäjäkokemusta? Miten tarjota omaa asiantuntijuuttaan verkossa? 
Tule jakamaan kokemuksiasi verkossa toimimisesta muiden ornamolaisten yksinyrittäjien kanssa. Ornamon asiantuntija Petra Ilonen alustaa lyhyesti ja moderoi keskustelun.

Liity mukaan linkin kautta: bit.ly/ornamoaamupalat. Nähdään huomenna aamukahvin merkeissä klo 9.30-10.30!

Ornamo - asiantuntijaverkosto tukenasi.
Joko olet jäsen?

Tarjoamme tukea urallesi, olitpa sitten muotoilija, taiteilija tai etsimässä työpaikkaa.

Liity nyt Ornamoon!

Etsitkö muotoilijaa tai taideteollisen taiteen ammattilaista?

Tutustu nykymuotoilijoihin ja heidän töihinsä Finnishdesigers.fi -palvelussa.
Löydät sieltä lähes 700 suunnittelijan ja taiteilijan portfoliot.

Finnishdesigners.fi