Kuvituskuva vastuullisuus

Vastuullisuusosaaminen

Tule mukaan työhömme kestävyysmurroksen edelläkävijäksi! Vastuullisella muotoilulla on positiivinen vaikutus ihmisille ja planeetallemme.

Vastuullisuus Ornamossa

Toimimme aktiivisesti muotoilualan kestävyysmurroksen toteutumiseksi, ja luomme puitteita muotoilualan vastuullisuustyön onnistumiselle. Planeetan kantokyvyn huomioivalla suunnittelulla on ratkaiseva rooli uudistuvassa muotoilussa kestävyysmurroksen saavuttamiseksi. Muotoilu on myös muutoksen ajuri: se on innovaatiokeinona sovellettavissa vastuullisuuden haasteisiin kaikissa prosessin, tuotteen tai palvelun elinkaaren vaiheissa. Tulevaisuuden menestysyritykset ovatkin sellaisia, jotka hyödyntävät muotoilun mahdollisuuksia liiketoiminnassaan jo nyt.

Tapaa muotoilijoita kestävyyskysymysten äärellä!

Haluaisitko tavata vastuullisuuden kysymyksistä kiinnostuneita muotoilijoita eri aloilta? Ornamo Responsibility Circle on ornamolaisten oma alusta, joka kokoontuu silloin tällöin. Keskustelua käydään lämminhenkisessä ja rennossa ilmapiirissä. Mukaan ovat tervetulleita kaikki Ornamon jäsenet! Voit tulla mukaan silloin kun aikatauluihisi sopii.

Laita meiliä:
tarja-kaarina.laaamanen(at)ornamo.fi

Ammattieettiset ohjeet

Kuvituskuva kristallipallo vastuullisuus

Vastuullisuuden tietopankki

Täältä löydät tietoa ja materiaalia kestävyyssiirtymästä, muuttuvasta lainsäädännöstä, työkaluista, ajankohtaisesta tutkimuksesta sekä eri muotoilun alojen vastuullisuustyöstä.

Kuvituskuva

Vastuullisuustermit tutuiksi

Mistä puhumme, kun puhumme vastuullisuudesta muotoilijan työssä? Tutustu keskeiseen sanastoon ja vastuullisuutta koskeviin termeihin, ja ota ne haltuun!

Advisory board

Advisory board tarjoaa Ornamon vastuullisuustyölle systeemisen tason ohjauksen rakennetun ympäristön kuin kulutushyödykkeiden toimintaympäristöistä. Advisory Board kokoontuu neljä kertaa vuodessa, ja puheenjohtajana toimii Ornamon hallituksen puheenjohtaja Katja Soini.

Kirsi Niinimäki, kestävän muodin professori, Aalto-yliopisto 
Riikka Joukio, vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhteiden johtaja, Kesko 
Hanna Neuvo, toimitusjohtaja, Fyra
Antti Ruuska, toimitusjohtaja, FIGBC 

Vastuullisuustyön Advisory Board aloitti työskentelynsä

Ornamon vastuullisuustyö saa tuekseen huippuluokan asiantuntijaryhmän, kun vastuullisuustyön Advisory Board aloitti toimintansa maaliskuussa. Advisory Board tarjoaa Ornamon vastuullisuustyöskentelylle systeemisen tason ohjauksen.  
Artikkeli
15.04.2024
Tarja-Kaarina Laamanen vastuullisuusasiantuntija

Kysy lisää tai lähetä sisältövinkki!

Tarja-Kaarina Laamanen
Vastuullisuusasiantuntija

+358 44 730 0026
tarja-kaarina.laamanen(at)ornamo.fi