Ornamon jäsenet ovat korkeasti koulutettuja ammattilaisia, jotka työskentelevät muotoilun monipuolisella kentällä. Voit liittyä Ornamoon varsinaiseksi tai opiskelijajäseneksi.

Jäsenedut

Ornamon 2 500 jäsentä muodostavat muotoilualalla työskentelevien korkeakoulutettujen ammattilaisten ainutlaatuisen verkoston. Alan muutosmyllerryksessä Ornamon ääntä kuullaan. Yhdessä varmistamme, että muotoilijan ammatti kehittyy ja alan arvostus säilyy korkeana.

10 hyvää syytä kuulua Ornamoon

  • Saat Ornamon lakimieheltä yksilöllistä lakineuvontaa, mm sopimuskysymyksiin, aineettomiin oikeuksiin, ansaintalogiikkaan tai liiketoiminnan kehittämiseen liittyen.
  • Voit lisätä oman portfoliosi finnishdesigners.fi -palveluumme, joka tavoittaa muotoilun, suunnittelupalvelujen ja taiteen ostajat.
  • Saat tietoa ja opastusta apurahojen, residenssien ja rahoituksen hakemisesta.
  • Voit osallistua ilmaisiin koulutuksiin ja seminaareihin sekä verkostoitumistapahtumiin.
  • Olet oikeutettu hakemaan vain Ornamon jäsenille tarkoitettuja stipendejä ja residenssejä mm. New Yorkissa ja Beninissä.
  • Saat Ornamon lehden kotiin kannettuna neljä kertaa vuodessa.
  • Saat joka torstai sähköisen viikkotiedotteen, joka pitää sinut kartalla tuoreimmista muotoilualan uutisista ja ajankohtaisista hauista sekä avoimista työpaikoista.
  • Ornamon Jäsenkortilla saat alennuksia lukuisista liikkeistä ja lehtitilauksista, sekä käyttöösi myös jäsenedut.fi:n tarjoamat edut.
  • Sinulla on mahdollisuus myydä teoksiasi Ornamon teosmyynnissä ja tuotteitasi Ornamon Design Joulumyyjäisissä.
  • Ornamossa pääset osaksi muotoilun suunnannäyttäjien yhteisöä. Ornamon yritysjaoston tai hallituksen jäsenenä voit vaikuttaa muotoilualan kehitykseen. Voit myös ehdottaa sinulle tärkeitä edunvalvonnan teemoja asiantuntijoillemme.

Tutustu kaikkiin Ornamon jäsenetuihin ja -palveluihin.

Mitä jäsenet saavat?

Ornamon jäsenenä saat paljon rahanarvoisia etuja ja palveluja. Esimerkiksi lakimiehemme palvelee jäseniä kaikissa oikeudellisissa kysymyksissä maanantaisin ja torstaisin. Jäsenedun kenties tärkein palvelu on kuitenkin oma portfolio finnishdesigners.fi -palvelussa, joka tavoittaa muotoilun, suunnittelupalvelujen ja taiteen ostajat.

Jäsenten keskuudessa erityisen pidetty palvelu on myös torstaisin sähköpostiin saapuva viikkotiedote, joka kokoaa yhteen työpaikat, jakoon tulleet apurahat, tuoreet alan kuulumiset ja näyttelyt. Viikkotiedotteen tilaajana voit olla varma siitä, ettei mikään tärkeä alan uutinen mene sinulta ohi.

Jäsenenä sinulla on myös vapaa pääsy Ornamon tasokkaisiin koulutuksiin, tapahtumiin ja seminaareihin. Tiedotamme kaikista tapahtumistamme hyvissä ajoin verkkosivuillamme.

Ornamon lehti kilahtaa jokaisen ornamolaisen postiluukkuun neljä kertaa vuodessa. Lisäksi olemme koonneet jäseniämme varten verkkosivuillemme tietopaketteja, joista on hyötyä miettiessäsi esimerkiksi tekemäsi työn aineettomia oikeuksia, sopimuksia, työsi hinnoittelua, palkkausta, tai vaikkapa yrittäjäksi ryhtymistä.

Olet oikeutettu hakemaan vain Ornamon jäsenille tarkoitettuja stipendejä ja residenssejä mm. New Yorkissa ja Afrikan Beninissä. Ornamon jäsenkortilla saat myös alennuksia lukuisista liikkeistä ja lehtitilauksista.

Sinulla on lisäksi mahdollisuus myydä tuotteitasi Ornamon teosmyynnissä sekä Ornamon Design Joulussa.

 

Jäsenmaksut 2017

Varsinainen jäsen 170 €
Opiskelijajäsen 50 €

Ornamon jäsenet voivat liittyä IAET:hen (insinöörien,arkkitehtien ja ekonomien työttömyyskassa) Ornamon kautta. Jäsenmaksu vuonna 2017 on 105 euroa.

Ornamon jäsenet voivat liittyä TEK:iin (Tekniikan akateemiset). Kaksoisjäsenyyden jäsenmaksu vuonna 2017 on tammikuussa  319 euroa (TEK 149 € + Ornamo 170 €) . HUOM. Jos liityt myöhemmin, TEKin jäsenmaksu on 12 € halvempi/ liittymiskuukausi. Opiskelijoille (kotimainen korkeakoulu tai amk) kaksoisjäsenyys on ilmainen.

Ornamon vapaajäsenyys myönnetään anomuksesta, kun on täyttänyt 65 vuotta ja ollut liiton jäsen 30 vuotta.

Eroaminen

Kun haluat erota Ornamosta, ilmoita siitä kirjallisesti osoitteeseen office(at)ornamo.fi. Mahdollinen TEK-rinnakkaisjäsenyys katkeaa myös jäsenen erottua Ornamosta.

Jäseneksi uudelleen liittyminen

Liity täyttämällä kaavake uudestaan. Muistathan, että maksamaton jäsenmaksu tulee olla suoritettuna, jotta voit liittyä takaisin jäseneksi.

Artikkeli

”Yksin ei aina pärjää”

Tuki ja neuvot muotoilualan asioissa, sekä verkostoituminen ja yhteistyömahdollisuudet ovat parasta Ornamon jäsenyydessä, kertovat muotoilija Laura Itkonen ja teollisen muotoilun…

Lue lisää
Artikkeli

Muotoilujohtaja verkostoituu Ornamossa

Johdatko tiimiä tuulisella paikalla muotoilun huipulla? Kaipaatko sparrausta kun pyrit viemään muotoiluajattelua osaksi koko yrityksen toimintaa? Muotoilujohtajan työ vaatii monenlaista…

Lue lisää
Artikkeli

Luovan työn johtaja tuntee tiiminsä vahvuudet

Yrittäjästä suunnittelutoimiston tiiminvetäjäksi vaihtanut Nina Kallén uskoo jatkuvaan palautteeseen enemmän kuin puolivuosittaisiin kehityskeskusteluihin. Luovien ammattilaisten johtaminen vaatii taitoa lukea ihmisiä. Haasteita…

Lue lisää
Artikkeli

Muotoilun opiskelija tarttuu tilaisuuksiin

Muotoilun opiskelija Minna-Maria Salonen on lähtenyt rohkeasti mukaan Aalto-yliopiston opiskelijaprojekteihin. Kokemusta on jo tuolien, hampaiden valkaisumuottien ja palvelukonseptien muotoilusta. Monitieteellisissä…

Lue lisää
Artikkeli

Ornamo valvoo muotoiluyrittäjien etuja

Etsitkö rahoittajaa tai yhteistyökumppaneita? Haluaisitko laajentaa yritystäsi, mutta arkailet ensimmäisen askeleen ottamista? Muotoilualan yrittäjällä on tyypillisesti laaja työnkuva suunnittelusta hallintoon,…

Lue lisää
Artikkeli

Yrittäjän tie vei punaiselle matolle

Heidi Jaara myi lapsena leikkimökistään karkkeja kavereille. Nyt hänen perheyrityksensä Balmuir myy sisustustuotteita 70 maassa. Menestyksessä auttoi ostokokemus Nokialta ja…

Lue lisää