Ornamon jäsenet ovat korkeasti koulutettuja ammattilaisia, jotka työskentelevät muotoilun monipuolisella kentällä. Voit liittyä Ornamoon varsinaiseksi tai opiskelijajäseneksi.

Liity mukaan 2500 muotoilun ammattilaisen verkostoon

Kuka voi liittyä?

Varsinaista- tai opiskelijajäsenyyttä haetaan riippuen koulutuksesta ja työkokemuksesta. Perusvaatimuksena on taiteen maisteri, artenomi / muotoilija AMK tai muu muotoilun alan korkeakoulututkinto. Jäseneksi otetaan myös muotoilun alalla merkittävää työtä tekeviä korkeakoulutettuja henkilöitä, kuten muotoilualan asiantuntijoita.

Jäsenyyttä haetaan täyttämällä verkossa hakukaavake. Jäsenhakemuksia käsitellään jatkuvasti, paitsi heinäkuussa kun toimisto on kiinni. Ilman em. koulutus- tai ammattitaustoja omaavien hakijoiden tulee liittää hakemukseen kattava ammatillinen portfolio tai kotisivulinkki. Jos tiedosto on isompi kuin 1M lähetä se: muotoilu(at)ornamo.fi. Ota yhteyttä jos kaavakkeen täytössä esiintyy ongelmia.

Haen varsinaista jäsenyyttä, kun tutkintoni on:

Muotoilun, arkkitehtuurin sekä tekniikan ja kauppatieteen (sis. muotoilun alan opinnot) korkeakoulut:

 • Tohtorin tutkinto
 • Maisterin tutkinto
 • Kandidaatin tutkinto

Muotoilun alan ammattikorkeakoulut:

 • Artenomi (AMK), suunnittelualat
 • Muotoilija (AMK) -tutkinto

Haen opiskelijajäsenyyttä kun:

Opiskelen muotoilua / taideteollista taidetta kotimaassa tai ulkomailla.

Jäsenmaksut 2017

Varsinainen jäsen 170 €
Opiskelijajäsen 50 €

Ornamo yhdistää ammattilaisia

Ornamo on vuonna 1911 perustettu muotoilualan asiantuntijajärjestö. Tarjoamme jäsenillemme etuja ja palveluita sekä tukea opiskelu- ja työelämän eri vaiheissa.

Jäsenemme ovat korkeasti koulutettuja ammattilaisia, jotka työskentelevät muotoilun monipuolisella kentällä muun muassa sisustusarkkitehtuurin, teollisen muotoilun, kaluste-, tekstiili- ja vaatesuunnittelun, pakkaussuunnittelun, palvelumuotoilun, digitaalisen suunnittelun, käyttöliittymien, taidekäsityön ja taiteen aloilla opiskelijoina, palkansaajina, freelancereina ja yrittäjinä.

Ornamon 2 500 jäsentä muodostavat muotoilualalla työskentelevien korkeakoulutettujen ammattilaisten ainutlaatuisen verkoston. Alan muutosmyllerryksessä Ornamon ääntä kuullaan. Yhdessä varmistamme, että muotoilijan ammatti kehittyy ja alan arvostus säilyy korkeana.

10 hyvää syytä kuulua Ornamoon

 • Saat Ornamon lakimieheltä yksilöllistä lakineuvontaa, mm sopimuskysymyksiin, aineettomiin oikeuksiin, ansaintalogiikkaan tai liiketoiminnan kehittämiseen liittyen.
 • Voit lisätä oman portfoliosi finnishdesigners.fi -palveluumme, joka tavoittaa muotoilun, suunnittelupalvelujen ja taiteen ostajat.
 • Saat tietoa ja opastusta apurahojen, residenssien ja rahoituksen hakemisesta.
 • Voit osallistua ilmaisiin koulutuksiin ja seminaareihin sekä verkostoitumistapahtumiin.
 • Olet oikeutettu hakemaan vain Ornamon jäsenille tarkoitettuja stipendejä ja residenssejä mm. New Yorkissa ja Beninissä.
 • Saat Ornamon lehden kotiin kannettuna neljä kertaa vuodessa.
 • Saat joka torstai sähköisen viikkotiedotteen, joka pitää sinut kartalla tuoreimmista muotoilualan uutisista ja ajankohtaisista hauista sekä avoimista työpaikoista.
 • Ornamon Jäsenkortilla saat alennuksia lukuisista liikkeistä ja lehtitilauksista, sekä käyttöösi myös jäsenedut.fi:n tarjoamat edut.
 • Sinulla on mahdollisuus myydä tuotteitasi Ornamon teosmyynnissä sekä Ornamon Design Joulumyyjäisissä.
 • Ornamossa pääset osaksi muotoilun suunnannäyttäjien yhteisöä. Ornamon yritysjaoston tai hallituksen jäsenenä voit vaikuttaa muotoilualan kehitykseen. Voit myös ehdottaa sinulle tärkeitä edunvalvonnan teemoja asiantuntijoillemme.

Tutustu kaikkiin Ornamon jäsenetuihin ja -palveluihin.

Ornamon jäsenet voivat liittyä IAET:hen (insinöörien,arkkitehtien ja ekonomien työttömyyskassa) Ornamon kautta. Jäsenmaksu vuonna 2017 on 105 euroa.

Ornamon jäsenet voivat liittyä TEK:iin (Tekniikan akateemiset). Kaksoisjäsenyyden jäsenmaksu vuonna 2017 on tammikuussa  319 euroa (TEK 149 € + Ornamo 170 €) . HUOM. Jos liityt myöhemmin, TEKin jäsenmaksu on 12 € halvempi/ liittymiskuukausi. Opiskelijoille (kotimainen korkeakoulu tai amk) kaksoisjäsenyys on ilmainen.

Ornamon vapaajäsenyys myönnetään anomuksesta, kun on täyttänyt 65 vuotta ja ollut liiton jäsen 30 vuotta.

Eroaminen

Kun haluat erota Ornamosta, ilmoita siitä kirjallisesti osoitteeseen office(at)ornamo.fi. Mahdollinen TEK-rinnakkaisjäsenyys katkeaa myös jäsenen erottua Ornamosta.

Jäseneksi uudelleen liittyminen

Liity täyttämällä kaavake uudestaan. Muistathan, että maksamaton jäsenmaksu tulee olla suoritettuna, jotta voit liittyä takaisin jäseneksi.

Artikkeli

”Yksin ei aina pärjää”

Tuki ja neuvot muotoilualan asioissa, sekä verkostoituminen ja yhteistyömahdollisuudet ovat parasta Ornamon jäsenyydessä, kertovat muotoilija Laura Itkonen ja teollisen muotoilun…

Lue lisää
Artikkeli

Muotoilujohtaja verkostoituu Ornamossa

Johdatko tiimiä tuulisella paikalla muotoilun huipulla? Kaipaatko sparrausta kun pyrit viemään muotoiluajattelua osaksi koko yrityksen toimintaa? Muotoilujohtajan työ vaatii monenlaista…

Lue lisää
Artikkeli

Luovan työn johtaja tuntee tiiminsä vahvuudet

Yrittäjästä suunnittelutoimiston tiiminvetäjäksi vaihtanut Nina Kallén uskoo jatkuvaan palautteeseen enemmän kuin puolivuosittaisiin kehityskeskusteluihin. Luovien ammattilaisten johtaminen vaatii taitoa lukea ihmisiä. Haasteita…

Lue lisää
Artikkeli

Muotoilun opiskelija tarttuu tilaisuuksiin

Muotoilun opiskelija Minna-Maria Salonen on lähtenyt rohkeasti mukaan Aalto-yliopiston opiskelijaprojekteihin. Kokemusta on jo tuolien, hampaiden valkaisumuottien ja palvelukonseptien muotoilusta. Monitieteellisissä…

Lue lisää
Artikkeli

Ornamo valvoo muotoiluyrittäjien etuja

Etsitkö rahoittajaa tai yhteistyökumppaneita? Haluaisitko laajentaa yritystäsi, mutta arkailet ensimmäisen askeleen ottamista? Muotoilualan yrittäjällä on tyypillisesti laaja työnkuva suunnittelusta hallintoon,…

Lue lisää
Artikkeli

Yrittäjän tie vei punaiselle matolle

Heidi Jaara myi lapsena leikkimökistään karkkeja kavereille. Nyt hänen perheyrityksensä Balmuir myy sisustustuotteita 70 maassa. Menestyksessä auttoi ostokokemus Nokialta ja…

Lue lisää