11.1. Design or Die: Muotoilijan ja taiteilijan immateriaalioikeudet

Aika: torstai 11.1.2018 klo 15–17
Paikka: Ornamon toimisto, Annankatu 16 B, 4 krs. Helsinki

Voisiko aineeton omaisuutesi tuottaa elinkaarensa aikana enemmän tuloja, jos se olisi suojattu oikein? Miten aineettomaan arvoon perustuvia tuotteita tai palveluja voi suojata ja kaupallistaa tehokkaasti?

Immateriaalioikeudet ovat tärkeä osa muotoilijan ja taiteilijan työkalupakkia. IPR-strategian rakentamiseen tulisi kiinnittää erityistä huomiota, sillä luovan alan liiketoiminta perustuu tyypillisesti nimenomaan aineettomiin oikeuksiin. IPR-strategia tarkoittaa sitä, että aineettoman omaisuuden luomisen lisäksi mietitään alusta saakka myös erilaisia kaupallistamismahdollisuuksia.

Koulutuksessa käydään läpi erilaisia olemassa olevia immateriaalioikeudellisia suojamuotoja, kuten tekijänoikeus, tavaramerkki, mallisuoja, patentti ja hyödyllisyysmalli, sekä mietitään miten immateriaalioikeudet liittyvät muotoilijan ja taiteilijan työhön, ja miten aineettomia oikeuksia hyödynnetään. Koulutuksessa etsitään vastauksia esimerkiksi brändin, tuotteen tai palvelun suojaamiseen liittyviin kysymyksiin.

 

Ilmoittautuminen on päättynyt. Tilaisuus on maksuton, mutta ilmoittautumiset ovat sitovia.

 

Koulutus on osa Design or Die -hanketta.

     

Aiheeseen liittyvä sisältö

Koulutus

8.11. Design or Die: Pidä projektit hallinnassa

Aika: keskiviikko 8.11.2017 klo 17–20 Paikka: Maria 01, Lapinlahdenkatu 16, Helsinki Vedätkö työksesi asiakasprojekteja? Rakentuuko työsi erilaisista projekteista tai törmäätkö toistuvasti projektin läpiviemisen…

Lue lisää
Koulutus

6.4. Design or Die: IPR-perusteet

Aika: to 6.4. klo 8.15–10.15. Paikka: Ornamon toimisto, Annakatu 16 B, Helsinki   Voisiko aineeton omaisuutesi tuottaa elinkaarensa aikana enemmän…

Lue lisää