16.–17.9. HDW Lasten viikonloppu: Muotoilun Skidiakatemia -työpajat

Ornamon ja Designmuseon Muotoilun Skidiakatemiassa lapset pääsevät testaamaan muotoilijan työtä alan ammattilaisten johdolla. Kuva Tani Simberg

Paikka: Kattilahalli, Sörnäisten rantatie 22
Aika: 16.–17.9.2017 klo 10–16

Ilmainen tapahtuma perheille!

Ornamon ja Designmuseon Muotoilun Skidiakatemiassa lapset työskentelevät yhdessä ammattimuotoilijoiden kanssa ideoiden, leikkien ja uudenlaisia suunnitteluratkaisuja keksien. Lasten oman muotoilukoulun Muotoilun Skidiakatemian työkaluja muotoiluoppimiseen ovat uteliaisuus, empatia, ideointi, luonnostelu, prototyyppi ja testaus.

Työpajassa omia ajatuksia päästään pukemaan visuaaliseen muotoon muotoilun menetelmiä hyödyntäen. Työpajoja ohjaavat muotoilijat Silvia di Iorio ja Laura Euro. Mukana tapahtumassa myös Designmuseon työpajatiimi.

Työpaja 1. Silvia di Iorio Lauantaina 16.9. klo 10-16
Työpaja 2. Laura Euro Sunnuntaina 17.9. klo 10-16

 

Silvia di lorio

Muotoilija Silvia di lorio muotoilee tuotteita sekä kaikkea, mitä tuotteen ympärille tulee: pakkauksia, logoja ja informaatiografiikkaa. Pääpaino työssä on painokangassuunnittelussa. Hän on suunnitellut sisustuskankaita ja asusteita Suomeen ja ulkomaille.

Laura Euro

Muotoilija Laura Euro on strategiseen muotoiluun ja yhteissuunnitteluun erikoistunut muotoilija. Hänen mielestään palvelumuotoilussa on olennaista empaattinen suunnittelu ja eri näkökulmien mukaan tuominen.

Muotoilun Skidiakatemia

Muotoilun Skidiakatemia on muotoilukasvatuskonsepti, jossa lapset tutustuvat muotoiluun ja oppivat tärkeitä tulevaisuuden taitoja, kuten luovaa ajattelua ja ongelmanratkaisua. Konsepti perustuu Designmuseon ja Teollisuustaiteen Liitto Ornamon toteuttamaan muotoilun iltapäivätoimintaan, joka on ollut käynnissä Helsingin peruskouluissa vuodesta 2010 lähtien.

 

Tapahtuma on osa HDW Lasten viikonloppua, jossa on luvassa työpajoja ja tekemistä pienille muotoilijoille.

Aiheeseen liittyvä sisältö