Ornamon vuosi 2017 – Ornamo kertoi jäsenilleen uusista työmahdollisuuksista

Ornamon vuosi 2017 -kuvituskuva

Ornamon viikoittainen jäsenkirje on yksi Ornamon arvostetuimmista jäsenpalveluista, ilmenee syksyllä 2017 toteutetusta jäsenpalvelukyselystä. Ornamon sähköinen viikkotiedote lähetetään jäsenille joka torstai. Se kokoaa yhteen alan työpaikat, koulutukset, näyttelyt, uutiset ja apurahat.

Viikkotiedotteen klikatuin sisältö oli vuonna 2017 viikosta toiseen avoimet työpaikat -osio.  Vuoden aikana Ornamon viikkotiedotteessa ilmoitettiin 189 alan avoimesta työpaikasta. Eniten hakuja oli sisustusarkkitehdeille, joille haussa oli vuoden aikana 39 paikkaa, sekä palvelumuotoilijoille, joita haettiin 31:llä eri ilmoituksella. Lisäksi työpaikkailmoituksissa etsittiin muun muassa UX Designereita, suunnittelijoita, tuottajia, projektipäälliköitä, lehtoreita, taiteilijoita.

Muotoilualan työllisyysnäkymät paranivat

Ornamon vuoden 2017 työmarkkinakyselystä käy ilmi, että muotoilualan työllisyysnäkymät paranivat edellisestä vuodesta. 85 prosenttia alan palkansaajista suhtautui luottavaisesti tulevaisuuteen ja piti työpaikkansa säilymistä täysin tai melko varmana.

Vastanneista enää viisi prosenttia piti irtisanomisia mahdollisena ja todennäköisenä, kun heitä oli yhdeksän prosenttia vuonna 2016. Myös lomautuksia piti mahdollisena ja todennäköisinä vain neljä prosenttia vastaajista. Heidän osuutensa on pienentynyt suurin piirtein saman verran kuin irtisanomisia pelkäävien osuus.

Tutustu Ornamon vuoteen 2017. Lataa tästä vuoden 2017 toimintakertomus.