Ornamon vuosi 2017 –  Ornamo kokosi yhteen muotoilijat ja muotoilusta kiinnostuneet ympäri Suomen

Ornamon vuosi 2017 -kuvituskuva

Suomi 100 -juhlinta näkyi Ornamon vuodessa ennätyksellisen runsaslukuisina tapahtumina, joissa muotoilijat ja taiteilijat verkostoituivat muiden alojen kanssa. Vuoden aikana järjestettiin yhteensä 46 koulutusta, tapahtumaa ja keskustelutilaisuutta, joissa oli yli 1 300 osallistujaa 10 paikkakunnalla.

Ornamo järjesti vuoden aikana koulutuksia muun muassa Hämeenlinnassa, Järvenpäässä, Turussa ja Kuopiossa. Koulutusten aiheet vaihtelivat mm. muotoilun suojaamisesta sopimuksiin, projektienhallintaan, mediaan ja markkinointiin. Ornamon asiantuntijoiden puheenvuoroja muotoilun hyödyntämisestä yrityksissä, luovuudesta yrityksen ytimessä sekä näkökulmia oman osaamisen markkinointiin kuultiin muun muassa Karstulassa, Mikkelissä ja Turussa.

Kutsu huomiseen

Ornamon päätapahtuma Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017 oli yhteistyössä Designmuseon kanssa tuotettu näyttely Enter and Encounter – Kutsu huomiseen. Näyttely esitteli muotoilua designpääkaupunkivuoden 2012 jälkeiseltä ja tarjosi katsauksen suomalaisen muotoilun statukseen nyt. Samalla se kurkotti tulevaisuuteen: Miten muotoilu haastaa nykyhetken ja muokkaa tulevaisuutta?

Rakkautta ilmassa

Muotoilijoiden verkostoituminen muiden alojen kanssa oli tärkeä teema Ornamon tapahtumissa vuoden aikana. Muotoilu <3 Teknologia -seminaari kokosi puheenvuoroja nousevilta aloilta, Ornamon ja Tradenomiliiton yhteistyössä järjestämä Muotoilu <3 Bisnes -tapahtuma kutsui nuoret muotoilijat, yrittäjät ja kaupalliset osaajat verkostoitumaan bileiden merkeissä, ja Muotoilu <3 Kasvatus -iltapäiväseminaarissa vedettiin yhteen Designmuseon ja Ornamon Muotoilukasvatus kouluihin -hankkeen tuloksia.

Tutustu Ornamon vuoteen 2017. Lataa tästä vuoden 2017 toimintakertomus.