Yhdessä kohti kestävää tulevaisuutta

Tule mukaan tekemään muutosta porukalla! Halu muuttaa, jakaa tietoa ja kartuttaa omaa osaamista yhdistää vastuullisuudesta kiinnostuneita muotoilijoita. Responsibility Circle on ornamolaisten oma ryhmä, jonka seuraavat avoimet tapaamiset järjestetään syksyllä 2024.

Ornamo Responsibility Circle on ornamolaisten oma matalan kynnyksen alusta. Ryhmä kokoontuu silloin tällöin, ja ryhmässä käsitellään vastuullisuuteen liittyviä aiheita tai kokoonnutaan vaikka aftereille. Keskustelua käydään lämminhenkisessä ja rennossa ilmapiirissä.

Ryhmä on paikka, jossa voi kohdata eri alojen muotoilijoita, jakaa tietoja ja osaamista. Joskus käydään ihan vaan aftereilla rennoissa tunnelmissa. Ryhmässä työstetään myös porukalla vastuullisuuteen liittyvää manifestia. Ryhmästä vinkataan, että syksy on taas otollinen aika osallistua tapaamisiin. Tietoa ryhmän kokoontumisesta ja tapaamisista välitetään Ornamon jäsenkirjeessä, verkossa ja somessa.

”Muotoilijoita yhdistää tarve saada muutosta aikaan”

Innostusta tapaamisiin on riittänyt, ja mukaan on lähtenyt suunnittelijoita eri aloilta – aina UX-suunnittelijoista sisustusarkkitehteihin ja teollisiin muotoilijoihin. Kielenä ryhmässä on englanti, sillä mukana on myös kansainvälisiä osaajia muotoilun kentältä.


Ornamon vastuullisuusaiantuntija Tarja-Kaarina Laamasen mielestä mukana olevia muotoilijoita yhdistää tarve saada muutosta aikaan. Hän arvioi, että monet kokevat huolta maailman tilanteesta sekä kohtaavat työssään kestävän kehityksen ja vastuullisuuden haasteita.

– Osallistujat haluavat edistää vastuullisuuden kysymyksiä työssään. He pohtivat esimerkiksi, miten saada parhaiten muotoilun osaaminen tältä(kin) alueelta esille. Muotoilijat työstävät parhaillaan vastuullisuusmanifestia, joka on yksi väline tuoda muotoilun tavoitteita ja ajattelua esille näihin vakaviin haasteisiin liittyen. Se tulee sisältämään paitsi painavan viestin muotoilualalle itselleen, niin myös työnantajien sekä päättäjien suuntaan, Laamanen sanoo.

tULE MUKAAN AFTEREILLE 17.4.2024 KLO 17.30

Haluaisitko tavata vastuullisuuden kysymyksistä kiinnostuneita muotoilijoita eri aloilta? Seuraava ORC:in tapaaminen järjestetään torstaina 17.4. klo 17.30 Pub Thirsty Scholarissa, Fabianinkatu 37 Helsinki. Tilaisuus on vapaamuotoinen, ja siellä jutellaan ja pelataan pelejä hyvässä hengessä. Voit tuoda mukaan omat pelisi tai korttisi, jos sinulta sellaiset löytyy.